Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Pentru aceasta mancare se folosesc obligatoriu numai porumbei tineri.
Pentru aceasta mancare se folosesc obligatoriu numai porumbei tineri.
Deoarece sunt mici si au putina carne, se folosesc cel putin trei pasari la prepararea porumbeilor cu mazare boabe.
Ingrediente:
- 3 porumbei,
- 2 linguri de unt,
- 150 g arpagic,
- 50 g slanina afumata,
- o lingurita de faina,
- 1/2 ceasca zeama de carne,
- 2 cesti mazare verde,
- o lingurita de zahar,
- sare.
Mod de preparare:
Se curata ca si puii, se sareaza si se pun intr-o cratita, intregi, astfel incat sa nu fie inghesuiti, cu putin unt.
Se adauga arpagicul curatat si slanina afumata, taiata in cuburi mici.
Se dau la foc potrivit si se tin sa se rumeneasca frumos atat porumbeii, cat si slanina.
Cratita se misca mereu, ca sa nu se arda arpagicul. Se face separat un rantas mai inchis din 1/2 lingura de unt si faina, se stinge cu zeama de carne.
Se toarna sosul in cratita cu porumbeii. Se adauga mazarea boabe, o lingurita de zahar si sare. Se lasa sa fiarba inabusit pana ce mazarea este gata (circa trei sferturi ora).
Se taie porumbeii in doua, se asaza pe o farfurie. Se scurge grasimea, aplecand cratita intr-o parte.
Se toarna apoi mazarea cu sosul peste friptura, iar apoi se serveste mancarea calda.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.