Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Pentru aceasta reteta se folosesc obligatoriu porumbei tineri.
Pentru aceasta reteta se folosesc obligatoriu porumbei tineri.
Ingrediente:
- 3 porumbei,
- un litru apa,
- o ceapa,
- 1/2 ceasca orez,
- 2 linguri de unt topit,
- unt proaspat (cat o nuca),
- sare.
Mod de preparare:
Porumbeii se dau singuri intr-un clocot ca sa se indeparteze spuma, apoi se adauga in apa limpede ceapa si putina sare.
Porumbeii trebuie sa fie acoperiti cu apa. Carnea impreuna cu ceapa se fierbe la foc mic.
Cand porumbeii sunt fierti pe jumatate, se alege orezul, se spala si apoi se usuca intr-o carpa.
Intr-o cratita se infierbanta untul si se caleste usor orezul. Se toarna trei cesti din zeama in care a fiert porumbeii, bine limpezita, se asaza bucatile de porumbei, se acopera vasul si se da la cuptor, la foc mic, 20 - 25 de minute.
Nu se umbla cu lingura in pilaf pentru a nu faramita orezul.
Mod de servire:
Inainte de a servi, se pune peste pilaf putin unt proaspat, taiat in bucatele foarte mici, ca sa se topeasca repede.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.