Ingrediente:
- 1,2 kg muschi de vaca,
- 250 g ciuperci,
- 2 cepe mijlocii,
- 2 linguri unt,
- un lingura de untura,
- o lingura de faina,
- o ceasca zeama de carne,
- o lingura de bulion,
- un pahar de vin alb,
- unt proaspat (cat o nuca),
- sare, piper.
Mod de preparare:
Se taie muschiul in bucati potrivite. Se da sare.
Intr-o cratita cu putin unt se inabusa ciupercile taiate felii.
Se adauga ceapa taiata foarte marunt si o lingurita de faina. Se amesteca totul bine pe marginea aragazului.
Se adauga o ceasca de zeama de carne, o lingurita de bulion de rosii, sare, piper. Se lasa sa fiarba incet.
Intre timp se frig biftecele in tigaie, cu o lingura de unt si una de ulei bine incins.
Se asaza pe farfurie si se tin la cald. Se scurge untul din tigaie, iar in zeama care a ramas se toarna un paharel de vin alb.
Se lasa sa fiarba putin, se adauga sosul de ciuperci si se tine sa mai dea un clocot impreuna.
Se ia de pe foc, se adauga o bucatica de unt proaspat si o lingurita de patrunjel verde tocat fin.
Se toarna o parte din sos peste biftece, iar restul se serveste in sosiera.
Mod de servire:
Biftecul cu ciuperci se serveste cu cartofi.