Afla cum se prepara ceapa umpluta

Afla cum se prepara ceapa umpluta

Ceapa este una dintre legumele care se prepara umplute, in caz ca stii sa sa o scobesti cu grija.

Ingrediente:

- 12 cepe mari,
- 500 grame carne macra,
- o felie de paine,
- 2 linguri de orez,
- o lingurita de marar tocat,
- sare, piper.

Pentru sos:

- 2 linguri de untura,
- o lingura de bulion de rosii,
- o lingura de otet,
- o lingurita de zahar,
- 2 cesti zeama de carne.

Mod de preparare:

1

Se aleg cepe frumoase, cam de aceeasi marime.

2

Se curata si se scobesc cu o lingurita.

3

Se da carnea si o felie de paine muiata si stoarsa bine prin masina de tocat.

4

Cand carnea este slaba, se adauga si o lingura de jumari ramase de la topitul unturii.

5

Separat, se prajesc in putina untura ceapa taiata marunt si orezul ales si spalat.

6

Se sting cu putina apa si se amesteca cu carnea. Se umplu cepele.

7

Se rumenesc putin in untura.

8

Se face un sos din 2 cesti de zeama de carne, cu un praf de faina, bulion de rosii, o lingurita de zahar ars si o lingura de otet.

9

Se asaza cepele intr-o cratita, se toarna sosul deasupra.

10

Se lasa sa fiarba o jumatate de ora pe aragaz, apoi se dau la cuptor.

Mod de servire:

Ceapa umpluta se serveste calda, cu 1-2 linguri de iaurt sau smantana.

Etichete: carne, ceapa umpluta, ceapa, sos

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca deja stim cum se umple ceapa cu carne, iata si o reteta de post usor de...
Prazul se gaseste din belsug in toate pietele, in aceasta perioada. Asa ca ar fi pacat sa...
Pentru ca pulpa de vitel este o carne fara prea multa grasime, ea se poate impana cu...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare