Cum sa faci BORS TIGANESC

Cum sa faci BORS TIGANESC

Astazi, iti prezentam o reteta autohtona de bors tiganesc! Daca inca nu stii, borsul inseamna o ciorba mai acra. Asadar, sa vedem despre ce este vorba.

Ingrediente:

- 300 gr de carne de porc;

- 3 cartofi;

- 2 cepe;

- o sfecla;

- 100 gr de varza;

- 3 rosii;

- 2 morcovi;

- 4 linguri de untura;

- sare;

- piper;

- leustean;

- apa.

Mod de preparare:

- taie carnea de porc cubulete si pune-o la prajit in doua linguri de untura.

- taie separat cartofii, morcovii, sfecla, iar ceapa curat-o si tai-o marunt.

- taie varza fideluta, iar rosiile in felii mari.

- pune toate legumele, mai putin rosiile, intr-un ceaun cu doua linguri de untura si lasa-le sa se inabuseasca, dupa care adauga apa si lasa amestecul sa fiarba.

- pune rosiile in vasul in care s-a prajit carnea, apoi amesteca-le pe toate, adauga apa clocotita, potriveste cu sare si piper si lasa sa fiarba aproximativ 30 minute.

- la final, adauga leusteanul tocat.

Pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Borsul rusesc se prepara cu sfecla rosie, care ii schimba gustul si culoarea, dar si cu multe...
Borsul natural, preparat in casa este mult mai indicat pentru acrirea ciorbelor comparativ cu sarea de lamaie...
Aceasta reteta se poate prepara toamna cand apare varza dulce, dar inainte de a o pune la...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare