Ingrediente:
- 2 pui mijlocii,
- un litru apa,
- o ceapa,
- o lingura de unt,
- 1/2 lingura de faina,
- 6 felii de lamaie,
- sare.
Mod de preparare:
Puii taiat bucati se fierbe in apa cu o ceapa si putina sare.
Bucatile de pui trebuie sa fie acoperite de apa.
Se fierbe la foc mic. Se ia spuma.
Puiul nu trebuie sa fie prea fiert.
Se face separat un rantas alb dintr-o lingura de unt cu o jumatate lingura de faina.
Se stinge cu zeama in care au fiert puii, foarte bine limpezita. Se face un sos mult mai subtire decat cel pentru ciulama.
Se toarna sosul peste pui, dupa ce s-a indepartat ceapa. Se adauga cateva felii subtiri de lamaie, fara samburi, se potriveste de sare si se lasa sa dea impreuna un clocot.
Se serveste foarte fierbinte. Se poate pregati si cu bucatile de pui prajite.
Anghemahtul se poate prepara si din alt tip de carne de pasare sau din miel, mai ales primavara, in perioada sarbatorilor pascale.