Cum sa prepari FICATEI de pui cu sos de USTUROI

Cum sa prepari FICATEI de pui cu sos de USTUROI

Perioada sarbatorilor de iarna reprezinta un adevarat ospat pentru romani. Preparatele gustoase din carne porc  primeaza pe mese si devin, din pacate, principala sursa a exceselor alimentare ce pot provoca probleme grave de sanatate. Asa ca e bine sa mentii o doza de echilibru si sa variezi alimentatia.

Daca esti un carnivor inrait, nu inseamna ca trebuie sa consumi doar preparate din porc! Poti incerca mancaruri mai putin grele, pentru a da ficatului tau un mic repaus. Ai putea incerca, spre exemplu, ficateii de pui cu sos de usturoi.

Ingrediente:

- 500 grame ficatei de pui;

- 4/5 catei de usturoi;

- 200 mililitri de iaurt;

- 2 linguri ulei;

- sare, dupa gust.

Mod de preparare:

- adauga sare si cateva linguri de ulei peste usturoiul pisat si amesteca pana se obtine o maioneza peste care adaugi  iaurtul. Apoi, amesteci, din nou si sosul este gata.

- spala ficateii si apoi scurge-i.

- pune-i in tigaia in care ai incins putin ulei si acopera-i.

- lasa-i sa se innabuse la foc mic. Cand sunt gata toarna sosul peste ei, acopera-i si lasa 4-5 minute sa se patrunda gustul de usturoi.

Gata! Pentru un gust desavarsit, serveste ficateii cu mamaliguta calda.

Pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Astazi, iti prezentam o reteta rapida pe care multe gospodine din Romania o gatesc cu placere. Facem...
Usturoiul se planteaza, in mod obisnuit, in perioada de toamna, pentru ca bulbii sa se dezvolte suficient...
Mujdeiul este un preparat alimentar foarte prezent in bucataria romanilor. Se face dupa o multime de retete...