Antricoate de vaca cu sos de mustar

Antricoate de vaca cu sos de mustar

Antricoatele de vita fripte in ulei sau untura se pot servi impreuna cu sos de mustar.

Ingrediente:

- 6 antricoate,
- 2 linguri de mustar,
- o ceasca zeama de carne,
- 150 g ciuperci,
- o ceapa mijlocie,
- 2 linguri de unt,
- 2 linguri de ulei,
- un pahar de vin rosu,
- sare.

Mod de preparare:

1

Antricoatele la tava se pot frige in unt sau untura.

2

Dar mult mai frumos se rumenesc in unt amestecat cu putin ulei.

3

Se taie carnea in grosime de 2-2 ½ cm.

4

De obicei antricoatele le luam gata taiate de la macelarie.

5

Se bat usor cu manerul cutitului sau cu lama satarului. Se sareaza.

6

Se incinge in tigaie untul amestecat cu ulei, se usuca carnea cu o carpa si se pune la fript.

7

Se frige intai pe o parte si cand este gata se intoarce pe cealalta parte. Nu trebuie intoarsa de mai multe ori, deoarece se usuca inauntru, fara sa se rumeneasca frumos in afara.

8

De asemenea, la intors nu se inteapa cu furculita, deoarece se pierde mustul prin intepaturi, ci se intoarce cu lama unui cutit sau cu doua furculite.

9

Timpul cat trebuie tinuta la foc depinde de grosimea antricotului si de taria focului. Obisnuit se face 10-15 minute.

10

Friptura este gata atunci cand la suprafata apar cateva picaturi de sange.

11

Carnea inca cruda nu musteste. O friptura este gata cand este rumena pe afara si inca putin rosie inauntru.

12

Se ung fiecare cu putin mustar, se asaza intr-o cratita, se toarna deasupra zeama de carne si se tin inabusite la cuptor.

13

Intre timp se taie cateva ciuperci si o ceapa, in feliute subtiri, se prajesc usor in unt si se lasa sa fiarba cu un paharel de vin rosu.

Se toarna peste antricoate. Sosul trebuie sa fie destul de scazut. Se servesc cu cartofi prajiti.

Etichete: antricoate, vaca, sos mustar

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Aceasta reteta este suficienta pentru 6 persoane cu conditia sa serviti antricoatele de vaca fripte la gratar...
Antricoatele la tava se pot frige in unt sau untura, dar mult mai frumos se rumenesc in...
Pentru friptura de vaca la tava se alege carne de vaca de la pulpa sau din spate,...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare