Antricoate de vaca la tava

Antricoate de vaca la tava

Antricoatele la tava se pot frige in unt sau untura, dar mult mai frumos se rumenesc in unt amestecat cu putin ulei.

Ingrediente:

- 6 antricoate,
- o lingura de unt,
- 2 linguri de ulei,
- sare.

Mod de preparare:

1

Se taie carnea in grosime de 2-2 ½ cm, daca antricoatele nu sunt gata taiate de la macelarie.

2

Se bat usor cu manerul cutitului sau cu lama satarului, iar apoi se sareaza.

3

Se incinge in tigaie untul amestecat cu ulei, se usuca carnea cu o carpa si se pune la fript.

4

Se frige intai pe o parte si cand este gata se intoarce pe cealalta parte.

5

Nu trebuie intoarsa de mai multe ori, deoarece se usuca inauntru, fara sa se rumeneasca frumos in afara. De asemenea, la intors nu se inteapa cu furculita, deoarece se pierde mustul prin intepaturi, ci se intoarce cu lama unui cutit sau cu doua furculite.

6

Friptura este gata atunci cand la suprafata apar cateva picaturi de sange. Carnea inca cruda nu musteste. O friptura este gata cand este rumena pe afara si inca putin rosie inauntru.

Pont: Timpul cat trebuie tinuta la foc depinde de grosimea antricotului si de taria focului. Obisnuit se face 10-15 minute.

Mod de servire:

Se serveste cu cartofi prajiti sau cu garnitura de legume si salata.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Aceasta reteta este suficienta pentru 6 persoane cu conditia sa serviti antricoatele de vaca fripte la gratar...
Antricoatele de vita fripte in ulei sau untura se pot servi impreuna cu sos de mustar. Ingrediente:-...
Antricoatele de vaca se frig la gratar si se combina apoi cu ceapa prajita ca pentru fasolea...