Antricoate de vaca cu ceapa prajita

Antricoate de vaca cu ceapa prajita

Antricoatele de vaca se frig la gratar si se combina apoi cu ceapa prajita ca pentru fasolea batuta in momentul servirii.

Ingrediente:

- 6 antricoate,
- 3 cepe mijlocii,
- 2 Iinguri ulei,
- sare.

Mod de preparare:

1

Se bate carnea usor cu manerul cutitului sau cu lama satarului si se sareaza.

2

Se sterge cu o carpa si se pune pe gratarul incins si bine uns cu o bucata de slanina cruda sau o pana muiata in untura.

3

Nu se intoarce decat cand este destul de rumenita pe o parte si nu se inteapa cu furculita la intors.

4

Durata de frigere depinde de grosimea antricotului.

5

La foc bine potrivit, un antricot nu prea gros se frige in 10 - 15 minute.

6

Se cunoaste ca este destul de fript atunci cand apar la suprafata 2 - 3 picaturi de zeama rosiatica.

7

Se taie ceapa in felii foarte subtiri. Se infierbanta uleiul si cand acesta este bine incins, se pune ceapa la prajit data prin putina faina.

8

Se amesteca usor cu o furculita pana se rumeneste bine, fara sa se arda.

9

Se asaza antricoatele pe farfurie, se pune ceapa deasupra.

Antricoatele de vaca se servesc cu cartofi prajiti.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Aceasta reteta este suficienta pentru 6 persoane cu conditia sa serviti antricoatele de vaca fripte la gratar...
Antricoatele la tava se pot frige in unt sau untura, dar mult mai frumos se rumenesc in...
Biftecul de vaca adevarat se prepara doar din muschi. Se trece prin faina si se prajeste in...