Biftec la gratar

Biftec la gratar

Adevaratul biftec este facut numai din muschi. In acest caz, muschiul de vaca se frige pe gratar si se tine aproximativ o jumatate de ora.

Ingrediente:

- 1,2 kg muschi de vaca,
- o lingurita de untura (sau o feliuta de slanina),
- sare.

Mod de preparare:

1

Se curata muschiul de pielite si se taie in bucati potrivite de 2 cm grosime.

2

Se bate carnea usor cu manerul cutitului sau cu lama satarului si se sareaza.

3

Se sterge cu o carpa si se pune pe gratarul incins si bine uns cu o bucata de slanina cruda sau o pana muiata in untura.

4

Nu se intoarce decat cand este destul de rumenita pe o parte si nu se inteapa cu furculita la intors.

Mod de preparare:

Se serveste cu cartofi prajiti si cu salata.

Etichete: biftec, gratar, muschi

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pentru aceasta reteta se foloseste muschiul de vaca. Ingrediente: - 1,2 kg muschi de vaca, - 250...
Reteta clasica de biftec tartar este un amestec de carne de vita cruda, amestecata cu un galbenus...
Indiferent cum se prepara biftecul, adevaratul biftec este facut numai din muschi. Ingrediente: - 1,2 kg muschi...