Boboc de rata pe varza

Boboc de rata pe varza

Pentru friptura se alege totdeauna o rata tanara. Bobocul de rata se poate pregati fie cu varza dulce, fie cu varza acra, dupa sezon si preferinte.

Ingrediente:

- un boboc mare de rata,
- o varza frumoasa,
- 2 linguri de untura,
- o lingurita de boia sau o lingura de bulion,
- 10 boabe piper,
- sare.

Mod de preparare:

1

Se curata rata, se sareaza si se pune intreaga intr-o tava cu putina untura si 2 - 3 linguri de apa.

2

Se da la cuptor si se unge mereu cu sosul din tava.

3

Se lasa sa se fragezeasca, dar sa nu se friga de tot.

4

Se taie marunt o varza frumoasa. Daca varza este acra, se scurge bine de zeama, ca sa piarda din acreala.

5

Se caleste putin cu o lingura de untura.  e potriveste de sare, se pune, dupa gust, putina boia de ardei, iar la varza dulce, putin bulion de rosii si boabe de piper.

6

Se pune varza in tava in care se frige rata, se asaza rata deasupra si se da la cuptor sa se rumeneasca cat trebuie.

Mod de servire:

Bobocul de rata pe varza este delicios cu mamaliga.

Pont: Pentru ca varza sa fie mai aromata, adaugati la mancare 1-2 crengute de marar uscat.

Etichete: boboc rata, varza, bulion

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Varza se consuma peste iarna, in general, in varianta murata. Daca o preferi in stare naturala, trebuie...
Varza nu e ferita de daunatori, desi pare o planta leguminoasa rezistenta la mediul extern. Musca verzei,...
Varza este o leguma preparata in zeci de retete peste tot in Romania si nu numai. Una...