Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Pentru friptura se alege totdeauna o rata tanara. Bobocul de rata se poate pregati fie cu varza dulce, fie cu varza acra, dupa sezon si preferinte.
Pentru friptura se alege totdeauna o rata tanara. Bobocul de rata se poate pregati fie cu varza dulce, fie cu varza acra, dupa sezon si preferinte.
Ingrediente:
- un boboc mare de rata,
- o varza frumoasa,
- 2 linguri de untura,
- o lingurita de boia sau o lingura de bulion,
- 10 boabe piper,
- sare.
Mod de preparare:
Se curata rata, se sareaza si se pune intreaga intr-o tava cu putina untura si 2 - 3 linguri de apa.
Se da la cuptor si se unge mereu cu sosul din tava.
Se lasa sa se fragezeasca, dar sa nu se friga de tot.
Se taie marunt o varza frumoasa. Daca varza este acra, se scurge bine de zeama, ca sa piarda din acreala.
Se caleste putin cu o lingura de untura. e potriveste de sare, se pune, dupa gust, putina boia de ardei, iar la varza dulce, putin bulion de rosii si boabe de piper.
Se pune varza in tava in care se frige rata, se asaza rata deasupra si se da la cuptor sa se rumeneasca cat trebuie.
Mod de servire:
Bobocul de rata pe varza este delicios cu mamaliga.
Pont: Pentru ca varza sa fie mai aromata, adaugati la mancare 1-2 crengute de marar uscat.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.