Budinca de creier

Budinca de creier

Budinca de creier este un antreu cald care se poate servi atat la pranz, cat si la cina.

Ingrediente:

- un creier de vaca,
- 50 g unt proaspat,
- 3 oua,
- o felie de paine,
- 3 linguri branza rasa
- o lingurita ulei pentru uns forma

Mod de preparare:

1

Se curata creierul si se fierbe. Inainte de a fi curatat, creierul trebuie tinut cel putin o ora in apa rece, ca sa iasa tot sangele si cheagurile care s-ar innegri la fiert. 

2

Se schimba apa odata sau de doua ori. Se scoate, se curata pielita de deasupra, incet ca sa nu se sfarame, se mai spala o data si se pune la fiert in apa calduta, cu sare si foarte putin otet.

3

Cand s-a racit se taie bucati. Se freaca untul facut spuma cu 3 galbenusuri, miezul de la o felie de paine inmuiata in lapte si stors si branza rasa. 

4

Cand totul este bine amestecat, se adauga creierul taiat bucati si la sfarsit cele 3 albusuri batute spuma.

5

Se toarna compozitia intr-o forma bine unsa cu unt si se fierbe intr-alt vas cu apa, 50 de minute.

Se rastoarna, se serveste cu sos de rosii sau cu sos de ciuperci.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vrei un mic dejun aparte, facut rpaid si fara mari batai de cap! Daca da, propunerea noastra...
Iti place budinca? Daca da, trebuie sa incerci reteta pe care ti-am pregatit-o astazi! Se prepara rapid,...
Vrei un desert rapid si simplu de facut, pe care il vor adora mai ales cei mici?...