Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Cartofii cu carne de vita poate fi considerata o mancare satioasa, dar si usor de preparat chiar si de catre incepatori.
Cartofii cu carne de vita poate fi considerata o mancare satioasa, dar si usor de preparat chiar si de catre incepatori.
Ingrediente:
- 600 g carne,
- 1,250 kg cartofi,
- o lingura de untura,
- 2 cepe mijlocii,
- verdeata,
- 4 rosii sau 1 lingura de bulion, sare.
Mod de preparare:
Se taie carnea in bucati potrivite.
Carnea de vita se caleste in cratita cu ceapa taiata marunt si cu o lingura de untura.
Se amesteca din cand in cand cu o lingura de lemn ca sa nu se arda. Cand ceapa incepe sa se ingalbeneasca, se pune sare si putina apa calda.
Se lasa sa fiarba o ora, turnand din cand in cand putina apa calda.
Se curata cartofii si se taie in lung. Pentru a nu se sfarama, cartofii trebuie frecati cu putina sare inainte de a fi pusi in cratita cu carne.
Se mai adauga in mancare marar sau patrunjel tocat fin si putin bulion de rosii sau boia de ardei, pentru culoare.
Cand cartofii sunt aproape gata, se pune cratita pentru o jumatate de ora la cuptor.
Cartofii nu se amesteca des cu lingura ca sa nu se sfarame, ci se clatina numai din cand in cand cratita, pentru a nu se prinde de fund.
Mancarea nu trebuie sa fie prea scazuta atunci cand este servita.
Se adauga in farfurie verdeata taiata marunt pentru decor si gust.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.