Creier pane

Creier pane

Creierul pane contine si mai multe grasimi decat cel fiert, de aceea nu este recomandat persoanelor care au probleme cu colesterolul

Creierul de vita se prajeste in ulei sau unt si se poate servi cu sos de rosii, asemeni creierului fiert.

Ingrediente:

- 1 creier de vaca sau 2 bucati creier de vitel,
- 1 lingura de faina,
- 2 oua,
- 2 linguri de pesmet,
- 2 linguri de unt sau ulei,
- sare.

Mod de preparare:

1

Inainte de a fi curatat, creierul trebuie tinut cel putin o ora in apa rece, ca sa iasa tot sangele si cheagurile care s-ar innegri la fiert.

2

In acest timp se schimba apa pana ramane creierul curat.

3

Se scoate, se curata pielita de deasupra, incet ca sa nu se sfarame, se mai spala o data si se pune la fiert in apa calduta, cu sare si foarte putin otet.

4

Creierul se lasa sa se raceasca in apa in care a fiert.

5

Se scurge, se taie felii de grosimea degetului.

6

Bucatile de creier se dau prin faina, ou si pesmet si se prajesc in unt sau untura fierbinte.

7

Bucatile de creier pane se servesc cu garnitura de mazare boabe, cu fasole verde sau cu sos de rosii.

Pentru cei care nu vor sa fiarba creierul in prealabil, il pot praji imediat dupa ce l-au scos din apa rece.


Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Dintre toate preparatele culinare pe care le consumam la un pranz obisnuit sau la cina, creierul contine...
Creierul este cel mai important organ din corpul uman. Fara functiile complexe ale acestuia, actiunile noastre ar...
Creierul uman este unul dintre cele mai misterioase organe din corpul uman. Oamenii de stiinta il studiaza...