Cum sa faci gulas ca in Ardeal?

Cum sa faci gulas ca in Ardeal?

Cati dintre voi nu ati ramas cu gandul la acel gulas de neuitat, pe care l-ati mancat la ultima vizita in Transilvania?! Numai ca prin alte parti ale tarii e destul de greu sa gasesti ceva cat de cat asemanator.

Asa ca, de ce sa nu ne apucam sa gatim gulas unguresc in propria bucatarie, daca avem la indemana toate ingredientele necesare? Nu e atat de complicat!

Gulasul este o mancarica de legume cu carne de vita mai subtire sau o supa groasa, dar pentru a avea gustul din Ardeal trebuie sa stiti cateva trucuri.

Iata de ce aveti nevoie si cum trebuie procedat (pentru 6 portii):

Ingrediente:

– 600 g de carne de vita

– 400 g de cartofi

– 2 ardei grasi

– 2-3 cepe mari

– un morcov

– 200 g de rosii in suc propriu

– condimente: neaparat chimen, apoi piper boabe, enibahar, cuisoare si dupa gust foi de dafin, ardei iute, pasta de ardei iute, usturoi si chiar vin.

Mod de preparare:

– Se taie carnea de vita, cartofii si morcovul in cuburi mari, ceapa se taie julienne, iar ardeiul gras in fasii mari

– Carnea se pune la fiert (durata depinde de varsta animalului de la care provine carnea, asa ca e preferabil sa lucrati cu vitel)

– Se caleste ceapa in unt pana ce capata o culoare galbuie

– Peste ceapa se adauga morcovul, ardeiul gras, pasta de ardei (iute sau nu), chimen si celelalte condimente alese

– Peste intregul amestec se adauga cartofii si pasta de rosii si se lasa la foc mic 40-45 de minute

– Se scoate carnea de la fiert, se adauga peste intreaga compozitie si se mai lasa la fiert inca 10-15 minute, ca toate aromele sa se intrepatrunda

– La final, adaugati sare si piper dupa gust si completati cu verdeata pentru aspect

Pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Astazi, iti prezentam o reteta care se prepara din batrani, mai ales in zona Ardealului. Ne referim...
Exista o serie de alimente, ce trebuie excluse din alimentatie, deoarece sunt daunatoare pentru sanatate, putand provoca...
Pentru chiftelele cu sos de rosii se foloseste doar carne de vita sau in amestec cu porc...