Va invitam deci sa mancati urmatoarele shaorme la dumeavoastra acasa, unde aveti control total asupra ingredientelor. Va spunem noi de ce aveti nevoie si cum sa procedati. Iata reteta si ingredientele!
Ingrediente (4 portii):
- Lipii libaneze (se gasesc aproape in orice magazin si costa in jur de 4 lei 500 de grame – 10 lipii)
–2 bucati piept de pui
– 4 cartofi medii
– ½ varza
– 4 castraveciori murati
– 2 cepe
– 2 rosii
– condimente (piper, oregano, busuioc, boia ardei)
– ardei iute
– o capatana de usturoi
– ketchup
– maioneza
– pungi mici
Mod de preparare:
– Se condimenteaza pieptul de pui si se pune pe gratar sau intr-o tigaie antiaderenta, fara ulei. Dupa preparare se taie fasii
– Cartofii se taie felii si se pun la prajit
– Se toaca varza si se amesteca cu condimente, dupa gust
– Rosiile se taie cubulete si se condimenteaza, dupa gust
– Ceapa se taie julien
– Castravetii murati se taie fasii
– Ardeiul iute se taie rondele
– Lipia de unge cu maioneza (in care se poate adauga usturoi, dupa gust) sau cu ketchup. Optional, in loc de maioneza se poate folosi iaurt grecesc sau smantana
– Se adauga cartofii prajiti
– Se adauga carnea
– Se adauga, dupa preferinte, varza, castraveti murati, rosii, ceapa si/sau ardei iute
– Se adauga maioneza sau ketchup, dupa gust
– Se strange cu grija lipia si se pune in punga, pentru a pastra curatenia in bucatarie
Pofta buna!