Reteta: Cum se prepara puiul cu legume la tigaie

Reteta: Cum se prepara puiul cu legume la tigaie

Puiul cu legume la tigaie este delicios si usor de preparat.

Iata cum se prepara acest fel de mancare rapid, indragit de intreaga familie:

Ingrediente

- 450 g  de piept de pui dezosat si fara piele, taiat fasii

- 1 lingura de ulei de arahide

- 2-3 catei de usturoi maruntiti

- 1 lingura de ghimbir maruntit

- 1 ceapa medie, taiata cubulete

- 2 cani de morcovi taiati cubulete

- 1 ardei rosu gras, curatat de seminte si taiat in fasii subtiri

- 2 cani de pastai de mazare verde

- 1 cutie de stiuleti mici de porumb dulce

- 2 cani de buchetele de brocoli

- 2 lingurite de amidon de porumb

- 1 cana de supa de pui

- 1/4 cana sos de soia

Metoda de preparare:

1

Incalziti uleiul intr-o tigaie, pe foc mediu. Cand acesta incepe sa sfaraie veti stii ca este suficient de fierbinte.

2

Adaugati usturoiul si ghimbirul maruntit in tigaie si gatiti-le timp de un minut.

3

Prajiti puiul. Adaugati pieptul de pui in tigaie, intr-un singur strat si prajiti-l pana devine auriu la exterior si alb in interior. Intoarceti puiul doar cand s-a prajit cum trebuie pana la jumatate si prajiti-l pe cealalta parte pana cand este gata. Dupa ce pieptul de pui s-a prajit, scoateti-l pe o farfurie si lasati-l sa se scurga de ulei pe un servetel de hartie.

4

Sotati legumele. Daca este necesar, mai adaugati ½ lingura de ulei de arahide. Adaugati apoi ceapa si morcovii maruntiti si fasiile de ardei rosu si gatiti-le timp de 2 minute. Apoi adaugati pastaile de mazare verde, stiuletii mici de porumb dulce si buchetelele de brocoli. Miscati in permanenta tigaia si amestecati legumele cu o lingura de lemn, pana cand acestea se patrund.

5

Faceti sosul. Intr-un bol mic amestecati bine amidonul de porumb cu sosul de soia si supa de pui, evitand formarea cocoloaselor.

6

Puneti pieptul de pui inapoi in tigaie si adaugati sosul. Amestecati legumele cu puiul, asigurandu-va ca toate ingredientele sunt acoperite de sos. Reduceti focul la mediu si gatiti preparatul pana cand sosul se ingroasa putin.

7

Fierbeti orez sau taitei si amestecati garnitura aleasa cu puiul cu legume.

8

Ornati preparatul cu un topping la alegere: nuci caju, ceapa verde taiata fin, germeni de fasole sau ierburi aromatice maruntite.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Puiul cu pere este o reteta usor de preparat si apreciata pentru gustul sau dulceag. Iata din...
Bamele sunt niste legume verzi, usor “baloase” care trebuie oparite in otet ca sa isi piarda din...
Preparata sote sau combinata cu pui, mazarea este o leguma apreciata pentru gustul sau deosebit. Ingrediente: -...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare