Gasca cu fasole boabe

Gasca cu fasole boabe

Carnea de gasca se poate asezona atat cu fasole verde, cat si cu fasole uscata. Iata o reteta delicioasa de gasca cu fasole boabe.

Ingrediente:

- 1 kg carne de gasca,
- 300 g fasole uscata,
- zarzavat de supa,
- un catel de usturoi,
- 2 cepe mijlocii,
- 2 linguri de untura de gasca,
- 2 linguri de bulion.

Mod de preparare:

1

Se taie dintr-o gasca bucatile potrivite pentru mancare si se da sare.

2

Se fierbe fasolea boabe cu zarzavat, adaugand la fiert si un catel de usturoi.

3

Separat se prajeste ceapa tocata cu 2 linguri de untura de gasca si se adauga bulionul de rosii.

4

Se amesteca cu fasolea si cu putina zeama in care a fiert si se mai tine pe foc o jumatate de ora.

5

Din timp se rumenesc bucatile de gasca si se adauga cate o lingura de apa, tinandu-se pana ce carnea este frageda.

6

Se pune un strat de fasole intr-o forma de piatra, cu care se va servi mancarea la masa.

7

Se asaza bucatile de gasca si deasupra se pune restuld de fasole.

8

Se da la cuptor, adaugand cate putina apa daca este nevoie.

Se serveste cu totul la masa.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Un preparat usor de realizat sunt cotletele de berbec la tigaie. Carnea de berbec se prajeste in...
Preparat mai putin cunoscut in bucataria romaneasca, fasolea boabe cu carne de vita inlocuieste cu succes fasolea...
Carnea preparata la garnita - o metoda de conservare folosita inca din vremea romanilor pe care romanii,...