Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Pentru aceasta reteta se alege o gasca frumoasa, iar dupa preferinte se adauga putin rom la friptura pentru a-i imbogati gustul
Ingrediente:
Pentru aceasta reteta se alege o gasca frumoasa, iar dupa preferinte se adauga putin rom la friptura pentru a-i imbogati gustul
Ingrediente:
- carne de la o gasca
Pentru umplutura:
- 250 g paine alba,
- ficatul de curcan,
- 100 g unt de proaspat,
- 2 oua,
- sare, piper,
- marar tocat,
- 100 g ciuperci.
Mod de preparare:
Se curata gasca, se spala in mai multe ape. Se scurge bine, se sareaza si se lasa astfel sa stea o ora.
Se face o umplutura din paine inmuiata in lapte si stoarsa bine, care se amesteca cu ficatul de curcan dat prin masina, sau cu putin ficat de vitel.
Se freaca untul proaspat spuma, se amesteca cu tocatura, se pun ouale, sarea si piperul.
Se freaca totul bine pana devine ca o pasta. Dupa gust se pot adauga si cateva ciuperci, fierte in apa si taiate bucati, si putina verdeata.
Se umple gasca, se coase si se frige. Se asaza intr-o tava potrivita ca marime, cu 2 - 3 linguri de apa si o lingura de untura, se da la cuptor.
Se unge mereu cu sosul din tava. La inceput se lasa focul mai mic, ca sa se fragezeasca cu incetul, apoi se iuteste focul, iar gasca se unge cu putin ulei amestecat cu rom, sau numai cu untura - nu insa cu aceea din tava — pentru ca sa se rumeneasca.
Cu jumatate de ora inainte de a fi gata, nu se mai unge deloc.
Mod de preparare:
O gasca potrivit de mare se tine circa doua ore si jumatate la cuptor.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.