Ghiveci cu carne de vita

Ghiveci cu carne de vita

Daca nu sunteti vegetarieni si nu este zi de post, ghiveciul cu legume poate fi asezonat cu carne de vita.

Ingrediente:

- 600 g carne,
- un kg legume asortate,
- 2 linguri de untura,
- sare, unt proaspat (cat o nuca).

Mod de preparare:

1

Se taie carnea in bucati potrivite. Se prajesc in cratita cu ceapa taiata marunt si cu o lingura de untura.

2

Se amesteca din cand in cand ca sa nu se arda. Cand ceapa incepe sa se ingalbeneasca, se pune sare si putina apa calda. Se taie putina varza in bucati, un morcov, un patrunjel si 1/2 telina in felii subtiri, se curata o mana de bame (se curata bamele de codita, se oparesc cu bors sau cu otet indoit cu apa.

3

Se clatesc apoi in mai multe ape reci. Se scurg bine), una de mazare, una de fasole verde.

4

Se curata un dovlecel si se taie in bucati potrivite, precum si o vanata care se opareste si apoi se scurge bine. Daca se gaseste conopida, se pun si cateva buchete de conopida.

5

La sfarsit se adauga 2 - 3 rosii taiate in doua, un ardei gras taiat marunt si cativa cartofi curatiti si taiati in bucati ca si dovleceii.

6

Se asaza randuri de zarzavat si de carne intr-o tava ce merge la cuptor. Se adauga sare si untura cat trebuie.

7

Se da la cuptor si se lasa sa fiarba inabusit. Daca scade prea tare mai inainte de a fi zarzavatul fiert, se adauga putina apa. Nu se umbla cu lingura ca sa nu se sfarame zarzavatul; se misca usor cratita intr-o parte si in alta, pentru a nu se prinde pe fund.

8

Cand este aproape gata, se ia capacul, se lasa sa se rumeneasca putin deasupra si se adauga cateva bucatele de unt proaspat.

Etichete: carne vita, ghiveci, carne

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pentru rulada umpluta cu ficat se foloseste carne de vita. Ingrediente: - un kg carne de vaca,...
Varza acra cu carne de vita sau porc se prepara in sezonul rece cand se pune varza...
Varza dulce se poate pregati cu carne de porc, de pasare, dar si de vita. Daca folositi...