Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Preparat asemanator cu papricasul, gulasul cu galuste este foarte gustos in special cu vita.
Preparat asemanator cu papricasul, gulasul cu galuste este foarte gustos in special cu vita.
Pentru cei care nu agreeaza carnea de vita, o pot inlocui cu pui, dar si cu carne de porc.
Ingrediente:
- un kg carne,
- o lingura de untura,
- 4 cepe mijlocii,
- 1/2 lingurita de boia de ardei,
- o lingura de bulion sau 5 rosii.
Pentru galuste:
- o lingura de unt sau untura,
- un ou,
- 2 linguri de faina,
- o lingura de apa,
- sare.
Mod de preparare:
Se taie carnea in bucati potrivite si se prajeste cu o lingura de untura.
Se adauga ceapa taiata felii subtiri. Se amesteca din cand in cand ca sa nu se arda.
Cand incepe sa se rumeneasca, se adauga boiaua de ardei, bulionul de rosii sau rosiile curatite de coji si de seminte, sare si putina apa.
Se lasa sa fiarba inabusit, adaugand din cand in cand putina apa, pana ce se fragezeste carnea.
Separat se freaca o lingura de unt sau de untura cu un ou, faina, putina apa si sare.
Se amesteca totul bine. Se ia cu lingurita din pasta si se da drumul galustelor in apa clocotita.
Se tin sa fiarba 10 minute. Se scurg si se pun in mancare sau se oparesc cu unt si se servesc ca gamitura.
Mancarea trebuie sa fie foarte fierbinte.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.