Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Din categoria molustelor, alaturi de scoici, foarte apreciati sunt si melcii, atat pentru gust, cat si pentru calitatile lor nutritive.
Din categoria molustelor, alaturi de scoici, foarte apreciati sunt si melcii, atat pentru gust, cat si pentru calitatile lor nutritive.
Usor digerabili, bogati in aminoacizi si saruri minerale, melcii se pot prepara fierti, pane sau sub forma de mancare.
Ingrediente:
- 3 duzini de melci,
- un pahar otet,
- un lingura de sare,
- un pahar cu vin,
- o ceapa,
- un morcov,
- 3 catei de usturoi,
- cimbru, dafin, sare, 10 boabe piper.
Mod de preparare:
Melcii sunt mai gustosi incepand din octombrie pana in martie, cand se inchid pentru iarna cu o pojghita ca un capac, formata din sucurile lor intarite.
Se pot manca si in lunile de vara; in acest caz trebuie tinuti insa 15 zile intr-un paner inchis sau intr-o cutie, intr-un loc racoros, ca sa elimine toata murdaria din intestine, deoarece aceasta strica gustul mancarii.
Se spala melcii bine in mai multe ape.
Daca au capac, acesta se desprinde usor cu varful unui cutit ascutit.
Se pun intr-un vas incapator si peste ei se toama un pahar de otet si o lingura de sare de bucatarie.
Se amesteca usor si se tin astfel doua ore, pentru ca sucurile sa se dizolve.
Se scurg si se spala in mai multe ape.
Se fierb apoi cu 1/2 litru de apa rece, un pahar de vin, ceapa si morcovul taiate felii, mirodenii, sare si piper.
Cand incep sa fiarba, se ia spuma de 2 - 3 ori.
Se acopera si se lasa sa fiarba in clocote mici 3 ore. Se scot din scoica si se servesc calzi, cu lamaie.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.