Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Picioarele de vitel sau rasolul de vita se consuma fiert impreuna cu sos si ciuperci calite in unt sau ulei.
Picioarele de vitel sau rasolul de vita se consuma fiert impreuna cu sos si ciuperci calite in unt sau ulei.
Ingrediente:
- 3 - 4 picioare de vitel (circa 1,5 kg),
- 2 litri apa,
- o lingura de otet,
- o foaie de dafin,
- un patrunjel,
- sare.
Pentru sos:
- o lingura de unt,
- o lingura de faina,
- 2 cesti de zeama,
- un galbenus,
-o lingurita zeama de lamaie,
- 100 g ciuperci,
- sare.
Mod de preparare:
Se curata bine picioarele si se spala in mai multe ape.
Se pun intr-o cratita cu apa rece si se tin la foc pana incepe sa se formeze spuma.
Se dau la o parte si se spala imediat cu apa rece. Se pun la fiert intr-o cratita cu 2 litri de apa cu sare, o lingura de otet sau de zeama de lamaie, o frunza de dafin, si o radacina de patrunjel.
Se pun picioarele la fiert si se tin doua ore sa fiarba continuu, dar in clocote mici.
Cand sunt bine fierte se scot oasele.
Intre timp, se pregateste un sos de faina, batut cu galbenus de ou si putina zeama de lamaie.
Se lasa sa fiarba la foc mic, amestecand mereu.
Se pune intr-o cratita impreuna cu picioarele de vitel si cateva ciuperci taiate felii si inabusite in unt.
Se tine mancarea fierbinte pe masina, fara sa dea in clocote.
Se serveste foarte fierbinte.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.