Rinichi fripti cu sos de mustar

Rinichi fripti cu sos de mustar

La fel ca si antricoatele de vaca, rinichii de vitel se pot asezona cu sos de mustar.

Ingrediente:

- 2 rinichi de vitel,
- o lingura de unt topit,
- 50 g unt proaspat,
- un paharel de vin,
- o lingurita de mustar,
- o lingurita de patrunjel verde tocat,
- o lingurita zeama de lamaie,
- sare, piper.

Mod de preparare:

1

Se curata de pielite doi rinichi de vitel, se spala si se usuca cu o carpa. Se lasa intregi.

2

Se infierbanta intr-o tava o lingura buna de unt si se pun rinichii sa se rumeneasca la foc iute, pe ambele parti. Se sareaza.

3

Se pot pune si in cuptor, daca acesta este bine incins. Se tin circa 20 minute, astfel incat rinichii sa nu fie nici prea fripti, nici in sange.

4

Se scot pe o farfurie fierbinte, se taie felii subtiri si se acopera cu alta farfurie fierbinte.

5

Se tin la cald, dar numai cateva minute, pana ce se pregateste sosul.

6

Din timp se pregatesc vinul, mustarul subtiat cu putin vin, 2 - 3 bucatele de unt proaspat cat o nuca, o lingurita de patrunjel verde tocat, o lingurita de zeama de lamaie.

7

Dupa ce s-a scos rinichiul, se toarna in tava vinul si se lasa sa dea cateva clocote, in timp ce se taie rinichiul.

8

Se adauga in sos mustar, unt, patrunjel, lamaie, sare, piper. Nu trebuie sa fiarba. Se toarna peste rinichi.

Mod de servire:

Se serveste fierbinte, cu bucatele de paine prajita in unt.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Dupa ce ati spalat rinichii in mai multe ape si le-ati taiat partea alba, ii puteti pregati...
Pentru a va bucura de savoarea acestui preparat culinar, este indicat sa spalati rinichii in apa rece...
Acidul uric este un compus heterociclic de carbon, azot, oxigen si hidrogen cu formula C₅H₄N₄O₃. Acidul uric...