Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
La fel ca si antricoatele de vaca, rinichii de vitel se pot asezona cu sos de mustar.
La fel ca si antricoatele de vaca, rinichii de vitel se pot asezona cu sos de mustar.
Ingrediente:
- 2 rinichi de vitel,
- o lingura de unt topit,
- 50 g unt proaspat,
- un paharel de vin,
- o lingurita de mustar,
- o lingurita de patrunjel verde tocat,
- o lingurita zeama de lamaie,
- sare, piper.
Mod de preparare:
Se curata de pielite doi rinichi de vitel, se spala si se usuca cu o carpa. Se lasa intregi.
Se infierbanta intr-o tava o lingura buna de unt si se pun rinichii sa se rumeneasca la foc iute, pe ambele parti. Se sareaza.
Se pot pune si in cuptor, daca acesta este bine incins. Se tin circa 20 minute, astfel incat rinichii sa nu fie nici prea fripti, nici in sange.
Se scot pe o farfurie fierbinte, se taie felii subtiri si se acopera cu alta farfurie fierbinte.
Se tin la cald, dar numai cateva minute, pana ce se pregateste sosul.
Din timp se pregatesc vinul, mustarul subtiat cu putin vin, 2 - 3 bucatele de unt proaspat cat o nuca, o lingurita de patrunjel verde tocat, o lingurita de zeama de lamaie.
Dupa ce s-a scos rinichiul, se toarna in tava vinul si se lasa sa dea cateva clocote, in timp ce se taie rinichiul.
Se adauga in sos mustar, unt, patrunjel, lamaie, sare, piper. Nu trebuie sa fiarba. Se toarna peste rinichi.
Mod de servire:
Se serveste fierbinte, cu bucatele de paine prajita in unt.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.