Rizoto cu creier

Rizoto cu creier

Pentru aceasta reteta cu orez, se foloseste creier de vitel fiert cu ciuperci si sos

Ingrediente:

- un creier de vitel sau vaca,
- 100 grame ciuperci,
- 3 linguri de unt,
- ½ lingura de faina,
- un galbenus,
- 2 linguri de smantana,
- o ceasca de orez,
- 2 cesti zeama de carne,
- unt proaspat (cat o nuca),
- sare.

Mod de preparare:

1

Se fierbe un creier de vitel sau vaca. Se lasa sa se raceasca in apa, se scurge si se taie in bucati mici.

2

Se fierb ciupercile, se taie in felii subtiri, iar apa lor se pastreaza.

3

Se pun pe o farfurie la cald, acoperit, creierul si ciupercile. Separat se face un rantas dintr-o lingura de faina. Se stinge cu zeama in care au fiert ciupercile.

4

Se adauga incet galbenusul, amestecat cu smantana. Din acest sos se pune un sfert la o parte subtiindu-l cu apa in care au fiert ciupercile.

5

Se pastreaza la cald. Se va turna la urma, peste orez, inainte de a servi.

6

Restul de sos se amesteca cu creierul si cu ciupercile.

7

Intre timp se pregateste orezul. Cand este fiert, se adauga putin unt proaspat si se pune intr-o forma unsa cu unt; se apasa orezul, astfel ca sa formeze ma mijloc un gol.

8

Se asaza mancarica de creier si ciuperci si deasupra se mai pune un rand de orez, apasand cu lingura.

9

Se da cateva minute la cuptor. Se rastoarna pe farfurie, iar deasupra se toana sosul pastrat deoparte.

Se serveste fierbinte.

Etichete: rizoto, creier, creier vitel, sos

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Orezul poate fi preparat cu orice tip de carne, dar si cu organe de vitel, cum ar...
Rizoto poate constitui drept garnitura la mancarea de rinichi. Iata cum se prepara mancarea de rinichi in...
Rizoto cu ficat se poate servi cu sos de rosii sau cu sos de ciuperci la alegere. ...