Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Ca la orice tip de preparat pane, picioarele de vitel se prajesc in tigaie dupa ce sunt trecute prin faina, ou si pesmet.
Ca la orice tip de preparat pane, picioarele de vitel se prajesc in tigaie dupa ce sunt trecute prin faina, ou si pesmet.
Ingrediente:
- 3 - 4 picioare de vitel (circa 1,5 kg),
- 2 litri apa,
- o lingura de otet,
- o foaie de dafin,
- un patrunjel,
- sare.
Pentru prajit:
- 2 linguri de untura,
- o lingura de faina,
- 2 oua,
- 2 linguri de pesmet.
Mod de preparare:
Se curata bine picioarele si se spala in mai multe ape.
Se pun intr-o cratita cu apa rece si se tin la foc pana incepe sa se formeze spuma.
Se dau la o parte si se spala imediat cu apa rece.
Se pun la fiert intr-o cratita cu 2 litri de apa cu sare, o lingura de otet sau de zeama de lamaie, o frunza de dafin, si o radacina de patrunjel.
Se pun picioarele la fiert si se tin doua ore sa fiarba continuu, dar in clocote mici.
Se scurg bine din apa in care au fiert, se scot oasele si se taie in bucati potrivite.
Se dau prin faina, ou si pesmet si se prajesc in untura fierbinte.
Mod de servire:
Se servesc cu sos de rosii si cu legume.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.