Cotlete de vitel pane

Cotlete de vitel pane

Cotletele de vitel se pot cumpara de la macelarie sau supermarket gata transate, deoarece osul de vitel este mai tare si mai greu de portionat in propria bucatarie.

Ingrediente:

- 6 cotlete,
- o lingura de faina,
- 2 oua,
- 2 linguri de pesmet,
- 2 linguri de untura,
- sare.

Mod de preparare:

1

Se taie cotletele groase de 2 cm. Se indeparteaza bucatica de os de la sira spinarii si pielita din lungul osului.

2

Se scurteaza si costita daca este prea lunga. Se sareaza.

3

Se dau prin faina, ou si pesmet.

4

Se infierbanta o lingura de untura si o lingura de ulei intr-o tigaie.

5

Cand grasimea este foarte fierbinte, se pun cotletele sa se rumeneasca pe o parte, apoi se intorc pe cealalta parte.

6

Dupa ce se rumenesc frumos pe ambele parti, se asaza pe o farfurie fierbinte.

Mod de servire:

Se servesc cu cartofi, sau cu alte legume.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pentru 6 portii se folosesc 6 cotlete de vitel, in asa fel incat fiecare persoana sa primeasca...
Ca la orice tip de preparat pane, picioarele de vitel se prajesc in tigaie dupa ce sunt...
Condimentele sunt cele care dau savoare unei fripturi picante servite cu sos. Daca iti place sa combini...