Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Potarnichile la tava pot fi preparate cu unt, ceapa si sos alb de smantana.
Potarnichile la tava pot fi preparate cu unt, ceapa si sos alb de smantana.
Ingrediente:
- 3 potarnichi,
- o lingura de unt,
- 2 cepe mijlocii,
- o ceasca de smantana,
- o lingurita de faina,
- sare, piper.
Mod de prepaparare:
Se curata de pene in ultimul moment, se scot si intestinele. Se trec prin flacara de spirt, se sterg cu o carpa uscata.
Se indeparteaza capul si ghearele. Se pun la cuptor in tava cu putin unt si ceapa taiata felii.
Se intorc pe amandoua partile si se tin pana incep sa se rumeneasca.
Separat, intr-o cratita, se pun pe foc potrivit smantana amestecata cu un praf de faina, unt, sare si piper. Focul nu trebuie sa fie prea mare, pentru ca smantana sa nu se taie.
Cand clocotesc, se toarna peste potarnichi, se mai lasa 1/4 ora la cuptor si se uda cu sosul de smantana.
Mod de servire:
Inainte de a servi, se taie fiecare potarniche in patru. Se servesc foarte fierbinti. Se poate adauga la smantana o lingurita de zeama de lamaie.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.