Fazanul, prepelitele si potarnichile sunt printre cele mai apreciate tipuri de carne de pasare in materie de vanat.
Iata o reteta simpla cu potarnichi la frigare.
Ingrediente:
- 3 potarnichi,
- frunze de vita,
- 200 g slanina,
- 6 felii de paine,
- o lingura de unt,
- sare.
Mod de preparare:
1
Se curata de pene in ultimul moment, se scot si intestinele.
2
Se trec prin flacara de spirt, se sterg cu o carpa uscata.
3
Se indeparteaza capul si ghiarele.
4
Ficatul se curata si se pune la loc, dupa ce i s-a dat un praf de sare.
5
Potarnichile se invelesc cu frunze de vita bine unse cu unt si apoi in felii subtiri de slanina.
6
Se leaga cu ata. Se pun pe frigare la foc bun si se invartesc.
7
Se frig in circa 20 de minute, cu grija sa nu se usuce.
8
Cand este gata, se scot slanina si frunza de vita, se sareaza si se servesc cu slanina, pe felii de paine prajita.
O portie este considerata jumatate de potarniche.