Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Sitarul nu este gustos daca se pregateste imediat dupa ce a fost vanat.
Sitarul nu este gustos daca se pregateste imediat dupa ce a fost vanat.
Toamna trebuie tinut cu pene cu tot, cel putin 24 de ore, atarnat intr-un loc bine ventilat, iar pe timp racoros, poate fi tinut doua, trei zile.
Ingrediente:
- 6 sitari,
- 200 g slanina,
- o lingura de unt,
- 6 felii de paine,
- sare.
Mod de preparare:
Se curata de pene cand este aproape de a fi fript. Se frige cu capul si cu ghearele si nici intestinele nu se scot.
Se smulg penele, se parlesc sitarii la flacara si se sterg cu o carpa uscata.
Se scot ochii, se face o taietura la gat prin care se scoate gusa si una mai jos prin care se scoate pipota.
Se indoaie capul inspre picioare si se invelesc cu felii foarte subtiri de slanina fiarta. Se leaga cu ata.
Se pun pe frigare, se ung cu unt si se frig la foc viu. Nu trebuie serviti prea uscati.
Mod de servire:
Cand sunt gata se scot atele si se servesc cu slanina pe felii de paine prajita in unt.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.