Sitari la frigare

Sitari la frigare

Sitarul nu este gustos daca se pregateste imediat dupa ce a fost vanat.

Toamna trebuie tinut cu pene cu tot, cel putin 24 de ore, atarnat intr-un loc bine ventilat, iar pe timp racoros, poate fi tinut doua, trei zile.

Ingrediente:

- 6 sitari,
- 200 g slanina,
- o lingura de unt,
- 6 felii de paine,
- sare.

Mod de preparare:

1

Se curata de pene cand este aproape de a fi fript. Se frige cu capul si cu ghearele si nici intestinele nu se scot.

2

Se smulg penele, se parlesc sitarii la flacara si se sterg cu o carpa uscata.

3

Se scot ochii, se face o taietura la gat prin care se scoate gusa si una mai jos prin care se scoate pipota.

4

Se indoaie capul inspre picioare si se invelesc cu felii foarte subtiri de slanina fiarta. Se leaga cu ata.

5

Se pun pe frigare, se ung cu unt si se frig la foc viu. Nu trebuie serviti prea uscati.

Mod de servire:

Cand sunt gata se scot atele si se servesc cu slanina pe felii de paine prajita in unt.

Etichete: sitari, frigare, slanina

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Sitarul nu este gustos daca se pregateste imediat dupa ce a fost vanat. Toamna trebuie tinut cu...
Sitarul nu este gustos daca se pregateste imediat dupa ce a fost vanat. Toamna trebuie tinut cu...
Fazanul, prepelitele si potarnichile sunt printre cele mai apreciate tipuri de carne de pasare in materie de...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare