Prepelite inabusite

Prepelite inabusite

Prepelitele inabusite sunt foarte gustoase daca le preparati cu sos si putin pesmet.

Ingrediente:

- 6 prepelite,
- o lingura de unt,
- o ceapa mica,
- o lingurita de faina,
- 3-4 rosii sau o lingura de bulion,
- ½ ceasca zeama de carne,
- o lingura de pesmet, sare.

Mod de preparare:

1

Se curata prepelitele si se pun intr-o cratita cu unt si cu o ceapa taiata subtire.

2

Se presara putina faina si se lasa sa se rumeneasca.

3

Se adauga cateva rosii, fara seminte, sare si putina zeama de carne.

4

Trebuie sa fiarba inabusit pana se fragezesc si sosul este destul de scazut. Cand sunt gata se scot prepelitele pe o farfurie si se trece sosul prin sita.

5

Se lucreaza repede la marginea aragazului ca sa nu aiba timp sa se raceasca.

6

Separat se prajeste putin pesmet cu care se presara prepelitele inainte de a le servi.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Spre deosebire de alt vanat cu pene sau blana, prepelitele trebuie sa fie cat mai proaspete atunci...
Ostropelul se poate obtine din carne obtinuta de la pasarile de curte, dar si din prepelite. In...
Spre deosebire de alte vanaturi, prepelitele trebuie pregatite cat mai proaspete. Ingrediente: - 6 prepelite, - cateva...