Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Spre deosebire de alt vanat cu pene sau blana, prepelitele trebuie sa fie cat mai proaspete atunci cand sunt gatite. Fripte sau preparate la tava se obtin usor si nu necesita marinare.
Spre deosebire de alt vanat cu pene sau blana, prepelitele trebuie sa fie cat mai proaspete atunci cand sunt gatite. Fripte sau preparate la tava se obtin usor si nu necesita marinare.
Ingrediente:
- 6 prepelite,
- cateva frunze de vita,
- 200 g slanina,
- 6 felii de paine,
- 1 lingura de unt,
- sare.
Mod de pregatire:
Prepelitele trebuie pregatite cat mai proaspete.
Se jumulesc cu putin inainte de a fi pregatite. Se scot intestinele si maruntaiele, se parlesc iute la flacara de spirt, se sterg cu o carpa uscata.
Se invelesc intai intr-o frunza de vita unsa cu unt, apoi, intr-o felie foarte subtire de slanina, dar destul de mare ca sa le acopere cat mai mult.
Se leaga cu ata. Se asaza mai multe intr-o tava, se dau la cuptor, se uda din cand in cand cu sosul lor.
Cand sunt gata se desfac atele, se scoate frunza de vita. Se presara cu sare.
Se servesc cu slanina in care au fost fripte, pe felioare de paine prajita in unt.
Se toarna in farfurie si sosul pe care l-au lasat in tava.
Acesta, dupa ce s-au scos prepelitele, se subtiaza cu cateva lingurite de zeama de carne si se lasa sa dea cateva clocote.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.