Prepelite la tava

Prepelite la tava

Spre deosebire de alt vanat cu pene sau blana, prepelitele trebuie sa fie cat mai proaspete atunci cand sunt gatite. Fripte sau preparate la tava se obtin usor si nu necesita marinare.

Ingrediente:

- 6 prepelite,
- cateva frunze de vita,
- 200 g slanina,
- 6 felii de paine,
- 1 lingura de unt,
- sare.

Mod de pregatire:

1

Prepelitele trebuie pregatite cat mai proaspete.

2

Se jumulesc cu putin inainte de a fi pregatite. Se scot intestinele si maruntaiele, se parlesc iute la flacara de spirt, se sterg cu o carpa uscata.

3

Se invelesc intai intr-o frunza de vita unsa cu unt, apoi, intr-o felie foarte subtire de slanina, dar destul de mare ca sa le acopere cat mai mult.

4

Se leaga cu ata. Se asaza mai multe intr-o tava, se dau la cuptor, se uda din cand in cand cu sosul lor.

5

Cand sunt gata se desfac atele, se scoate frunza de vita. Se presara cu sare.

6

Se servesc cu slanina in care au fost fripte, pe felioare de paine prajita in unt.

7

Se toarna in farfurie si sosul pe care l-au lasat in tava.

8

Acesta, dupa ce s-au scos prepelitele, se subtiaza cu cateva lingurite de zeama de carne si se lasa sa dea cateva clocote.

Etichete: prepelite, slanina, sos

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Prepelitele inabusite sunt foarte gustoase daca le preparati cu sos si putin pesmet. Ingrediente: - 6 prepelite,...
Ostropelul se poate obtine din carne obtinuta de la pasarile de curte, dar si din prepelite. In...
Spre deosebire de alte vanaturi, prepelitele trebuie pregatite cat mai proaspete. Ingrediente: - 6 prepelite, - cateva...