Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Spre deosebire de alte vanaturi, prepelitele trebuie pregatite cat mai proaspete.
Spre deosebire de alte vanaturi, prepelitele trebuie pregatite cat mai proaspete.
Ingrediente:
- 6 prepelite,
- cateva frunze de vita,
- 200 g slanina,
- 6 felii de paine,
- o lingura de unt,
- sare.
Mod de pregatire:
Se jumulesc cu putin inainte de a fi pregatite.
Se scot intestinele si maruntaiele, se parlesc iute la flacara de spirt, se sterg cu o carpa uscata.
Se pune ficatul inauntru cu putina sare.
Se invelesc intai intr-o frunza de vita unsa cu unt, apoi, intr-o felie foarte subtire de slanina, dar destul de mare ca sa le acopere cat mai mult.
Se leaga cu ata. Se pun cate 2 - 3 pe frigari mici de lemn.
Se frig pe gratar la foc iute.
Cand sunt gata, se scot de pe frigari, se desfac atele, se scoate frunza de vita.
Se presara cu sare.
Mod de servire:
Se servesc cu slanina in care au fost fripte, pe felioare de paine prajita in unt.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.