Pui cu mazare pastai

Pui cu mazare pastai

Puiul cu mazare pastai este la fel de gustos ca si carnea de pui cu fasole pastai.

Cele doua retete se prepara similar, in sensul ca mazarea poate fi inlocuita cu fasolea verde sau chiar combinata, dupa preferinte.

Ingrediente:

- un pui mare,
- un kilogram mazare pastai verzi,
- o ceapa,
- o lingurita de zahar,
- o lingurita de bulion,
- o legatura marar verde
- sare.

Mod de preparare:

1

Se scoate mazarea din pastai si se spala.

2

Bucatile de pui se spumeaza, iar apoi se adauga la fiert mazarea cu putina apa ca sa fiarba inabusit cel putin o jumatate de ora, pana se inmoaie atat carnea de pui, cat si mazarea, dar fara sa se sfarame.

3

Cand mancarea este aproape gata, se adauga sare, zahar, marar verde tocat si bulion.

4

Se tine la cuptor o jumatate de ora inainte de a fi data la masa.

Similar, se prepara puiul cu mazare verde, fie ea proaspata sau conservata.

Etichete: carne, pui, mazare, fasole

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Preparata sote sau combinata cu pui, mazarea este o leguma apreciata pentru gustul sau deosebit. Ingrediente: -...
Pilaful de pui se obtine din carne de pasare cu orez, ceapa si condimente, adaugate dupa gust. ...
Carnea de pui fiarta impreuna cu zarzavat de supa si asezonata cu sos alb constituie o mancare...