Reteta: Musaca de conopida

Reteta: Musaca de conopida

Musacaua este un preparat culinar de toamna/iarna care se obtine din carne tocata cu legume, asezate in straturi si date la cuptor.

Musacaua de conopida are la baza carne macra de vita/porc si conopida.

Ingrediente:

- o conopida frumoasa,
- 500 g carne macra,
- o ceapa,
- 3 linguri de unt sau untura,
- un ou,
- sare, piper,
- 2 linguri de pesmet.

Mod de preparare:

1

Se rup buchetele, fara cotoare, de la o conopida frumoasa, se spala si se fierb pe jumatate in apa cu sare. Se scurg de apa.

2

Se da carnea prin masina de tocat.

3

Se prajeste in unt sau in untura cu o ceapa taiata marunt.

4

Se adauga un praf de piper, sare si un ou.

5

Se unge o forma cu unt, se presara pesmet.

6

Se asaza un rand de conopida, impartind astfel buchetele, incat stratul sa fie cat mai egal.

7

Se pune un rand de carne apoi alt rand de conopida.

8

Se presara pesmet, se adauga o lingura de unt si se da la cuptor.

Pont:

Pentru a imbogati gustul preparatului, puteti turna peste musacaua de conopida putin cascaval sau parmezan ras inainte de a scoate din cuptor musacaua.

Mod de servire:

Acest preparat culinar se consuma atat cald, cat si rece.

Etichete: musaca, conopida, carne

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pentru aceasta reteta de toamna-iarna se foloseste carne de vita macra. Ingrediente: - 300 grame taitei preparati...
Musacaua cu vinete este o mancare delicioasa care poate fi preparata vara cu vinete proaspete si iarna...
O reteta ideala pentru sezonul rece este musacaua de varza. Ingrediente: - o varza mijlocie, -...