Afla cum se face musacaua cu vinete

Afla cum se face musacaua cu vinete

Musacaua cu vinete este o mancare delicioasa care poate fi preparata vara cu vinete proaspete si iarna cu vinete congelate.

Ingrediente:

- 4 vinete mijlocii,
- 750 g carne macra,
- un morcov,
- un cartof,
- 2 cepe,
- un ou,
- 2 linguri de smantana,
- sare, piper,
- 4 linguri de untura,
- 2 linguri de faina,
- o Iingura de pesmet,
- 4 rosii sau o lingura de bulion,
- o ceasca de zeama de carne sau apa.

Mod de preparare:

1

Se aleg vinete mijlocii. Se taie fara sa se curete, in felii groase de un deget.

2

Se oparesc cu apa sarata si se asaza sub un fund cu o greutate pe el, ca sa se scurga.

3

Se da prin masina carnea impreuna cu morcovul si cartoful crud. Se prajeste carnea si ceapa taiata marunt cu o lingura de untura.

4

Dupa ce s-a racorit putin, se adauga un ou, smantana, sare si piper. Se scot vinetele de sub teasc, se zvanta cu un servet, se dau prin faina si se prajesc in untura, fiecare felie pe ambele parti.

5

Intr-o cratita unsa cu untura si presarata cu pesmet se asaza un rand de vinete, un strat de carne, si asa mai departe, pana se ispravesc carnea si vinetele. Este de preferat ca ultimul strat sa fie de vinete.

6

Deasupra se toarna o ceasca de zeama de carne cu o lingura de bulion de rosii, sau se prin cateva rosii taiate felii.

7

Se da la cuptor sa scada. Cand este gata, se rastoama pe o farfurie. Pentru a economisi untura si totodata pentru ca mancarea sa fie mai usoara, se pot pregati vinetele neprajite in untura.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pentru aceasta reteta de toamna-iarna se foloseste carne de vita macra. Ingrediente: - 300 grame taitei preparati...
Musacaua este un preparat culinar de toamna/iarna care se obtine din carne tocata cu legume, asezate in...
O reteta ideala pentru sezonul rece este musacaua de varza. Ingrediente: - o varza mijlocie, -...