Reteta de Craciun: caltabosi fierti din maruntaie de porc

Reteta de Craciun: caltabosi fierti din maruntaie de porc

Acest preparat specific Craciunului se obtine din maruntaie de porc tocate, orez si condimente.

Mod de preparare:

1

Se fierb inima, plamanul, splina si carnea mai sangeroasa de la gat si, dupa ce s-au racorit, se trec prin masina de carne sau se toaca cu satarul.

2

La 1 kg de maruntaie se adauga aproape 1/2 kg de orez potrivit de fiert (sa nu fie trecut din fiert), scurs si spalat In apa rece, sare, piper, ienibahar, maghiran si ceapa prajita, dupa gust.

3

Se amesteca totul bine si se umple caltabosul.

4

Se pune sa fiarba 10 - 15 minute in clocote mici, in zeama in care au fiert maruntaiele.

Mod de servire:

Se servesc calzi sau se scot din zeama si dupa ce s-au racorit, se prajesc in untura. De asemenea se pot pregati si cu maruntaiele nefierte la inceput.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Craciunul inseamna traditie, obiceiuri si multa bucurie in casele romanilor. Printre obiceiurile vechi, regasim taierea si prepararea...
Caltabosul nu trebuie sa lipseasca de pe masa sfanta de Craciun! Asta in cazul in care preferi...