Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Acest preparat specific Craciunului se obtine din maruntaie de porc tocate, orez si condimente.
Acest preparat specific Craciunului se obtine din maruntaie de porc tocate, orez si condimente.
Mod de preparare:
Se fierb inima, plamanul, splina si carnea mai sangeroasa de la gat si, dupa ce s-au racorit, se trec prin masina de carne sau se toaca cu satarul.
La 1 kg de maruntaie se adauga aproape 1/2 kg de orez potrivit de fiert (sa nu fie trecut din fiert), scurs si spalat In apa rece, sare, piper, ienibahar, maghiran si ceapa prajita, dupa gust.
Se amesteca totul bine si se umple caltabosul.
Se pune sa fiarba 10 - 15 minute in clocote mici, in zeama in care au fiert maruntaiele.
Mod de servire:
Se servesc calzi sau se scot din zeama si dupa ce s-au racorit, se prajesc in untura. De asemenea se pot pregati si cu maruntaiele nefierte la inceput.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.