Reteta de Craciun: caltabosi fierti din maruntaie de porc

Reteta de Craciun: caltabosi fierti din maruntaie de porc

Acest preparat specific Craciunului se obtine din maruntaie de porc tocate, orez si condimente.

Mod de preparare:

1

Se fierb inima, plamanul, splina si carnea mai sangeroasa de la gat si, dupa ce s-au racorit, se trec prin masina de carne sau se toaca cu satarul.

2

La 1 kg de maruntaie se adauga aproape 1/2 kg de orez potrivit de fiert (sa nu fie trecut din fiert), scurs si spalat In apa rece, sare, piper, ienibahar, maghiran si ceapa prajita, dupa gust.

3

Se amesteca totul bine si se umple caltabosul.

4

Se pune sa fiarba 10 - 15 minute in clocote mici, in zeama in care au fiert maruntaiele.

Mod de servire:

Se servesc calzi sau se scot din zeama si dupa ce s-au racorit, se prajesc in untura. De asemenea se pot pregati si cu maruntaiele nefierte la inceput.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Sarbatorile pascale au o traditie culinara bogata in Romania si nu numai. Astazi, iti prezentam o reteta...
Craciunul e aproape, iar masa ta de sarbatoare trebuie sa arate impecabil! Pe langa preparatele traditionale, credem...