Cum sa prepari caltabos. Reteta asta e cea mai tare

Cum sa prepari caltabos. Reteta asta e cea mai tare

Caltabosul nu trebuie sa lipseasca de pe masa sfanta de Craciun! Asta in cazul in care preferi bucatele traditionale. Daca nu ai facut pana acum caltabos, ar fi cazul sa iti schimbi obiceiul. Acest preparat are un gust unic si se face destul de usor. Iata cum arata cea mai tare reteta de caltabos!

Ingrediente caltabos:

- 500 g de carne tocata de porc;

- 500 g de carne tocata de vita;

- 100 g de orez;

- 2 cepe mari;

- 200 ml de suc de rosii (preferabil de casa);

- sare;

- piper negru proaspat macinat;

- mate pentru umplut;

Citeste si: Reteta de Craciun: caltabosi fierti din maruntaie de porc

Ingrediente pentru fiert:

- o jumatate de telina;

- 3 morcovi;

- 2 cepe;

- o radacina de pastarnac;

- piper boabe;

- 2 foi de dafin;

- 2 boabe de ienibahar(facultativ);

- sare.

Mod de preparare:

- spala matele bine( trebuie sa elimini sarea in exces).

- toaca ceapa marunt si caleste-o in putin ulei pentru jumatate de minut.

Pagina 1/3

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Masa de Craciun inseamna traditie si mancaruri alese. Chiar daca predomina bucatele delicioase din carne de porc,...
Acest preparat specific Craciunului se obtine din maruntaie de porc tocate, orez si condimente. Mod de preparare: ...
Sfantul Stefan este sarbatorit, intotdeuna, de crestinii ortodocsi si greco catolici in cea de-a treia zi de...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare