Reteta de pui cu sos de portocale

Reteta de pui cu sos de portocale

Mancarurile  asiatice au inceput sa fie din ce in ce mai cautate datorita aromelor si gustului lor exotic, indraznet dar si pentru ca reprezinta un reper pentru sanatate si suplete.

Iata o reteta speciala de pui cu  portocala care te va convinge ca merita sa gatesti acasa.

Ingredientele necesare

Pentru pui:
-    1 kg de carne de pui (dezosata si fara piele) taiat cuburi de cca 2-3 cm
-    1 ou
-    1 ½ lingurita de sare
-    1 ½ lingurita de piper
-    1 lingurita de ulei
-    60 g de amidon de porumb
-    35 g faina

Pentru sosul de portocala:
-    2 ½ linguri de sos de soia
-    1 ½ ceasca de apa
-    3 linguri de zahar
-    Zeama de la o portocala
-    1 ½ lingura de amidon de porumb

Pentru prajire:
-    1 lingura de ghimbir maruntit
-    1 lingurita de usturoi maruntit
-    ¼ lingurita de chili (boia de ardei iute)
-    25 g de ceapa verde tocata bine
-    60 ml suc de portocala

1

Se pune  carnea de pui intr-un bol iar in alt bol se pune oul, sarea, piperul si o lingura de ulei si se amesteca bine.

2

Peste mixtura de ou se adauga puiul si se amesteca bine.

3

Intr-un bol mai adanc se pune amidonul cu faina si se amesteca bine dupa care fiecare bucata de pui se da prin acest amestec astfel incat sa fie acoperita de un strat alb.

4

Luati o tigaie cu ulei, suficient pentru a pune puiul la prajit astfel incat acesta sa fie acoperit (de ulei). Puiul se prajeste pentru 3-4 minute (pana devine auriu la culoare). Puiul prajit se aseaza pe un prosop de hartie pentru a scapa astfel de excesul de ulei.

5

Intr-un wok (sau o simpla tigaie) se pune o lingura de ulei, iar apoi ghimbirul si usturoiul care se amesteca bine pentru cateva secunde. Se adauga apoi ceapa si chili, apa si sucul de portocala.

6

Se adauga sosul de portocala (facut prin amestecul ingredientelor specifice) si se fierbe. 

7

La acest sos se adauga puiul prajit si se amesteca bine.

8

Separat, intr-un vas mic, se amesteca putin amidon cu apa si se amesteca pana devine o compozitie omogena.

9

Se ia compozitia de amidon si se adauga la pui amestecand pana cand sosul se ingroasa.  Apoi se poate lua de pe foc.

10

Se poate servi alaturi de orez sau noodles.

Daca sunteti fanii bucatariei asiatice, incercati obligatoriu aceasta reteta de pui cu sos de portocale!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Puiul Szechuan (sau Sichuan) este o reteta chinezeasca traditionala recunoscuta pentru aroma si iuteala sa ce se...
Sosul de portocale se foloseste la aromatizarea clatitelor, a salatelor si chiar a fripturilor. Ingrediente: - 2...
Cocosul cu vin sau, in limba de provenienta, coq au vin e o reteta clasica din diversa...