Reteta pui

Lista articolelor despre reteta pui pe AflaCum.ro

Articole despre reteta pui

Citeste cele mai noi articole despre reteta pui publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre reteta pui, pe AflaCum.ro!

Cocosul cu vin sau, in limba de provenienta, coq au vin e o reteta clasica din diversa gastronomie a Frantei. Se spune ca un preparat taranesc sta la baza acestei retete,  unul dintre cele mai vechi ale bucatariei din Hexagon.

In 1864 a fost publicata intr-o carte o reteta asemanatoare. De atunci si pana astazi acest fel de mancare a reprezentat un adevarat succes, datorita savorii deosebite.

Ingrediente pentru 2 portii:

Mancarurile  asiatice au inceput sa fie din ce in ce mai cautate datorita aromelor si gustului lor exotic, indraznet dar si pentru ca reprezinta un reper pentru sanatate si suplete.

Iata o reteta speciala de pui cu  portocala care te va convinge ca merita sa gatesti acasa.

Ingredientele necesare

Pentru pui:
-    1 kg de carne de pui (dezosata si fara piele) taiat cuburi de cca 2-3 cm
-    1 ou
-    1 ½ lingurita de sare
-    1 ½ lingurita de piper
-    1 lingurita de ulei
-    60 g de amidon de porumb
-    35 g faina

Pentru sosul de portocala:
-    2 ½ linguri de sos de soia
-    1 ½ ceasca de apa
-    3 linguri de zahar
-    Zeama de la o portocala
-    1 ½ lingura de amidon de porumb

Pentru prajire:
-    1 lingura de ghimbir maruntit
-    1 lingurita de usturoi maruntit
-    ¼ lingurita de chili (boia de ardei iute)
-    25 g de ceapa verde tocata bine
-    60 ml suc de portocala

Puiul Szechuan (sau Sichuan) este o reteta chinezeasca traditionala recunoscuta pentru aroma si iuteala sa ce se prepara repede si foarte usor.

Iata care sunt ingredientele necesare pentru a face pui Szechuan cu mango:

- un pui dezosat si fara piele

- un ou

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.