Cum sa faci COCOS cu VIN

Cum sa faci COCOS cu VIN

Cocosul cu vin sau, in limba de provenienta, coq au vin e o reteta clasica din diversa gastronomie a Frantei. Se spune ca un preparat taranesc sta la baza acestei retete,  unul dintre cele mai vechi ale bucatariei din Hexagon.

In 1864 a fost publicata intr-o carte o reteta asemanatoare. De atunci si pana astazi acest fel de mancare a reprezentat un adevarat succes, datorita savorii deosebite.

Ingrediente pentru 2 portii:

- 2 pulpe de pui, taiate in jumatati;

- 200 grame de cartofi noi;

- 90 grame de bacon afumat;

- 100 grame de ciuperci Champignon;

- 5 hasme sau salote (cepe frantuzesti);

- 400 mililitri de vin rosu;

- 350 mililitri de supa de pui;

- o foaie de dafin;

- o crenguta de rozmarin;

- 2 crengute de cimbru;

- o lingura de pasta de tomate;

- o lingura de amidon de porumb;

- o lingura de unt;

- sare;

- piper;

Mod de preparare:

- taie baconul in fasii subtiri.

- curata si taie ciupercile in jumatati.

- taie cepele in sferturi si cartofii cuburi.

- topeste untul intr-o cratita si soteaza baconul, ciupercile, ceapa si cartofii.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ai musafiri pe nepusa masa? Vrei sa le pregatesti o friptura cum numai tu stii sa faci,...
Mancarurile asiatice au inceput sa fie din ce in ce mai cautate datorita aromelor si gustului lor...