Cum sa faci COCOS cu VIN

Cum sa faci COCOS cu VIN

Cocosul cu vin sau, in limba de provenienta, coq au vin e o reteta clasica din diversa gastronomie a Frantei. Se spune ca un preparat taranesc sta la baza acestei retete,  unul dintre cele mai vechi ale bucatariei din Hexagon.

In 1864 a fost publicata intr-o carte o reteta asemanatoare. De atunci si pana astazi acest fel de mancare a reprezentat un adevarat succes, datorita savorii deosebite.

Ingrediente pentru 2 portii:

- 2 pulpe de pui, taiate in jumatati;

- 200 grame de cartofi noi;

- 90 grame de bacon afumat;

- 100 grame de ciuperci Champignon;

- 5 hasme sau salote (cepe frantuzesti);

- 400 mililitri de vin rosu;

- 350 mililitri de supa de pui;

- o foaie de dafin;

- o crenguta de rozmarin;

- 2 crengute de cimbru;

- o lingura de pasta de tomate;

- o lingura de amidon de porumb;

- o lingura de unt;

- sare;

- piper;

Mod de preparare:

- taie baconul in fasii subtiri.

- curata si taie ciupercile in jumatati.

- taie cepele in sferturi si cartofii cuburi.

- topeste untul intr-o cratita si soteaza baconul, ciupercile, ceapa si cartofii.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Astazi, iti prezentam o reteta foarte cunoscuta printre gospodine, mai ales printre cele din zona Transilvaniei. Ne...
Mancarurile asiatice au inceput sa fie din ce in ce mai cautate datorita aromelor si gustului lor...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare