Rinichi cu ciuperci

Rinichi cu ciuperci

Pentru a va bucura de savoarea acestui preparat culinar, este indicat sa spalati rinichii in apa rece si sa scoateti grasimea din mijloc care este vinovata de mirosul patrunzator al rinichilor.

Ingrediente:

- un rinichi de vitel,
- 250 g ciuperci,
- 3 cepe mijlocii,
- 2 linguri de unt sau untura,
- o lingurita de faina,
- o ceasca zeama de carne sau apa,
- o lingurita de bulion,
- un paharel de vin,
- sare, piper.

Mod de preparare:

1

Fiecare jumatate se taie in curmezis, in felii de 5 - 6 milimetri.

2

Rinichiul de vaca, dupa ce este taiat felii, se opareste cu apa clocotita si se scurge bine. Apoi se spala cu apa amestecata cu otet.

3

Inainte de a fi pus pe foc, trebuie uscat cu un servet.

4

Se taie marunt ceapa si se prajeste cu o lingura de untura.

5

Cand incepe sa se ingalbeneasca, se adauga faina si se amesteca pana cand incepe sa se rumeneasca.

6

Se stinge cu zeama de carne, se adauga putin bulion de rosii sau boia de ardei, sare si piper.

7

Se lasa sa fiarba 10 minute. In acest timp, se curata ciupercile, se spala si se taie felii.

8

Se inabusa cu putin unt. Se pun in sos cu cateva minute inaintea rinichiului. Se tin pe marginea focului sa se infierbante fara sa fiarba.

Mod de servire:

Se serveste fierbinte, cu felii mici de paine prajite in unt.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Dupa ce ati spalat rinichii in mai multe ape si le-ati taiat partea alba, ii puteti pregati...
La fel ca si antricoatele de vaca, rinichii de vitel se pot asezona cu sos de mustar. ...
Acidul uric este un compus heterociclic de carbon, azot, oxigen si hidrogen cu formula C₅H₄N₄O₃. Acidul uric...