Pentru a va bucura de savoarea acestui preparat culinar, este indicat sa spalati rinichii in apa rece si sa scoateti grasimea din mijloc care este vinovata de mirosul patrunzator al rinichilor.
Ingrediente:
- un rinichi de vitel,
- 250 g ciuperci,
- 3 cepe mijlocii,
- 2 linguri de unt sau untura,
- o lingurita de faina,
- o ceasca zeama de carne sau apa,
- o lingurita de bulion,
- un paharel de vin,
- sare, piper.
Mod de preparare:
1
Fiecare jumatate se taie in curmezis, in felii de 5 - 6 milimetri.
2
Rinichiul de vaca, dupa ce este taiat felii, se opareste cu apa clocotita si se scurge bine. Apoi se spala cu apa amestecata cu otet.
3
Inainte de a fi pus pe foc, trebuie uscat cu un servet.
4
Se taie marunt ceapa si se prajeste cu o lingura de untura.
5
Cand incepe sa se ingalbeneasca, se adauga faina si se amesteca pana cand incepe sa se rumeneasca.
6
Se stinge cu zeama de carne, se adauga putin bulion de rosii sau boia de ardei, sare si piper.
7
Se lasa sa fiarba 10 minute. In acest timp, se curata ciupercile, se spala si se taie felii.
8
Se inabusa cu putin unt. Se pun in sos cu cateva minute inaintea rinichiului. Se tin pe marginea focului sa se infierbante fara sa fiarba.
Mod de servire:
Se serveste fierbinte, cu felii mici de paine prajite in unt.