Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Orezul poate fi preparat cu orice tip de carne, dar si cu organe de vitel, cum ar fi limba.
Orezul poate fi preparat cu orice tip de carne, dar si cu organe de vitel, cum ar fi limba.
Ingrediente:
- o ceasca orez,
- o limba de vitel,
- o ceapa,
- un morcov,
- un patrunjel,
- 3 linguri de unt,
- o lingura de faina,
- unt proaspat (cat o nuca),
- 100 g branza rasa,
- sare.
Mod de preparare:
Se fierbe o limba de vitel cu o ceapa si zarzavat.
Se curata de piele si se taie In cuburi mici. Se face un sos gros ca o smantana, dintr-o lingura de unt si o lingura de faina.
Se stinge cu zeama In care a fiert limba si se amesteca cu bucatile de limba.
Se prajeste usor In unt orezul si se stinge cu doua cesti de zeama limpezita In care a fiert limba.
Cand orezul este fiert, se amesteca cu putin unt proaspat si cu 100 g de branza rasa usor, pentru a nu se sfarama orezul.
Se pune intr-o forma cu gaura mare, bine unsa cu unt.
Se da cateva minute la cuptor, se rastoarna pe farfurie, iar la mijloc se asaza limba.
Se serveste fierbinte.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.