Cum sa faci FASOLE SCAZUTA cu MUSCHI de PORC

Cum sa faci FASOLE SCAZUTA cu MUSCHI de PORC

Gospodinele din Romania sunt artiste in prepararea fasolei. Iahnia si cea batuta sunt printre preferate. Pentru un gust de succes, modul in care gatesti fasolea este esential. Dar sa trecem la reteta zilei, una usor diferita de cele clasice. Vorbim despre fasolea scazuta cu muschi de porc.

Ingrediente:

- un castron de fasole boabe verzi;

- 500 g de muschi de porc;

- un morcov;

- o ceapa;

- o jumatate de ardei kapia;

- o jumatate de ardei galben;

- o rosie mare( de gradina, daca ai posibilitatea);

- 5 crengute de patrunjel verde;

- 2 linguri de ulei;

- sare;

- piper;

- o lingurita de boia de ardei dulce;

- o jumatate de lingurita cimbru uscat;

- 2 linguri de pasta de tomate.

Mod de preparare:

- spala carnea, tamponeaz-o cu un servetel si tai-o in bucati potrivite.

- decojeste morcovul si da-l pe razatoarea mare.

- curata ceapa si toac-o marunt.

- curata ardeiul kapia si pe cel galben, apoi taie-i cuburi.

- decojeste rosia de pielita si toac-o.

- spala patrunjelul, rupe-i coditele si toaca-l marunt.

- incinge uleiul intr-o oala, inabuseste carnea pe toate partile, apoi pune legumele pregatite, in afara de rosie.

- inabuseste si aceste legume pentru aproximativ 2 minute, apoi pune circa 4 cani cu apa.

- acopera amestecul cu un capac, lasa carnea sa fiarba 20-25 de minute, apoi toarna boabele de fasole spalate bine si rosia taiata.

- condimenteaza cu sare, piper si boia de ardei dulce.

- lasa amestecul la foc potrivit, acoperit, pana ce carnea si fasolea sunt bine fierte, iar zeama a scazut suficient.

- presara, la final, cimbrul uscat, incorporeaza pasta de tomate si mai da 3-4 clocote.

- opreste focul si lasa fasolea 10 minute acoperita, dupa care serveste-o cu muraturi si cu ceapa rosie.

Pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Fasolea boabe este foarte hranitoare si te ajuta sa lupti cu o multime de boli. Ca sa...
Zacusca -un aperitiv foarte apreciat de romani, pe care gospodinele desavarsite il prepara in fiecare an, in...
Fasolea nefiarta suficient provoaca gaze in exces. Dar pana sa ajungi la fierbere, trebuie sa o inmoi...