Ingrediente:
- un castron de fasole boabe verzi;
- 500 g de muschi de porc;
- un morcov;
- o ceapa;
- o jumatate de ardei kapia;
- o jumatate de ardei galben;
- o rosie mare( de gradina, daca ai posibilitatea);
- 5 crengute de patrunjel verde;
- 2 linguri de ulei;
- sare;
- piper;
- o lingurita de boia de ardei dulce;
- o jumatate de lingurita cimbru uscat;
- 2 linguri de pasta de tomate.
Mod de preparare:
- spala carnea, tamponeaz-o cu un servetel si tai-o in bucati potrivite.
- decojeste morcovul si da-l pe razatoarea mare.
- curata ceapa si toac-o marunt.
- curata ardeiul kapia si pe cel galben, apoi taie-i cuburi.
- decojeste rosia de pielita si toac-o.
- spala patrunjelul, rupe-i coditele si toaca-l marunt.
- incinge uleiul intr-o oala, inabuseste carnea pe toate partile, apoi pune legumele pregatite, in afara de rosie.
- inabuseste si aceste legume pentru aproximativ 2 minute, apoi pune circa 4 cani cu apa.
- acopera amestecul cu un capac, lasa carnea sa fiarba 20-25 de minute, apoi toarna boabele de fasole spalate bine si rosia taiata.
- condimenteaza cu sare, piper si boia de ardei dulce.
- lasa amestecul la foc potrivit, acoperit, pana ce carnea si fasolea sunt bine fierte, iar zeama a scazut suficient.
- presara, la final, cimbrul uscat, incorporeaza pasta de tomate si mai da 3-4 clocote.
- opreste focul si lasa fasolea 10 minute acoperita, dupa care serveste-o cu muraturi si cu ceapa rosie.
Pofta buna!