Parizer de casa. Ingrediente:
- 700 grame de carne de porc si 300 grame de carne de vita. Te poti juca un pic cu cantitatile. le poti folosi in proportii egale. De asemenea, poti sa pui carne de pui in locul celei de vita;
- un ou;
- 400 grame de lapte racit foarte bine;
- 13 grame de sare alimentara;
- 10 grame de nitrit de sodiu (il poti onlocui cu sare alimentara);
- o jumatate de lingurita de nucsoara macinata.
Parizer de casa. Mod de preparare:
- scoate carnea din frigider si tai-o bucati;
- toaca prin masina carnea(de 3 ori - o data prin sita cu gauri mari sau medii si de 2 ori prin sita cu cele mai mici orificii);
- muta carnea intr-un castron adanc;
- adauga peste carne sarea, nitritul de sodiu si nucsoara macinata;
- adauga laptele si oul;
- framanta totul bine cu mainile/blenderul/mixerul;
- imparte carnea in doua parti egale;
- inveleste fiecare parte in folie alimentara, astfel incat sa arate cda un baton compact;
- leaga capetele foliei;
- incalzeste apa intr-o cratita pana la 80 grade Celsius;
- adauga batoanele de carne in cratita si pune greutati peste ele(pentru a sta complet scufundate);
- baga cratita in cuptorul preincalzit pana la 75 grade. Fierbe parizerul timp de 120 minute;
- raceste parizerul rapid. Pune-l intr-un vas si toarna apa rece peste. Racirea dureaza cam jumatate de ora;
- scoate parizerul din folie;
- poti pastra parizerul de casa in vid. Odata ce ai inceput un baton, consuma-l in maximum 5 zile!
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Felii de parizer pane