Topul celor mai tari mancaruri traditionale din India

Topul celor mai tari mancaruri traditionale din India

Bucataria indiana este binecunoscuta pe intreg Mapamondul, datorita combinatiei unice de condimente si arome. Spiritul culinar al indienilor este de neegalat, iar mancarea din aceasta tara este intotdeauna aromata si gustoasa. Tocmai de aceea, majoritatea preparatelor indiene au devenit populare peste tot in lume.

Topul celor mai tari mancaruri traditionale din India:

1. Idli de ovaz reprezinta o masa populara in India pe tot parcursul zilei. Are la baza ovazul, asortandu-se ideal cu chutney(sos picant indian) si sambar(curry vegetarian preparat din linte si legume). Daca tii dieta, acest preparat este pentru tine, deoarece are un continut scazut de calorii.

2. Misal Pav este un preparat originar din Maharashtra, al doilea stat ca marime a populatiei din India. Aglomerarea, insa, nu-i impiedica pe localnici sa gateasca delicios. Misal este un curry picant facut din fasole molie, iar pav, un tip de chifla. Acesta este ornat cu ceapa, lamaie, coriandru, alte legume si condimente. E considerat un preparat pentru micul dejun in India, insa poate fi consumat oricand, pentru ca are o valoare nutritiva crescuta: o portie contine aproximativ 289 de calorii .

3. Aloo Paratha se consuma tot la micul dejun. Este o paine obtinuta din faina integrala de grau, piure de cartofi, ierburi si condimente. Aloo Paratha a fost facuta prima oara in regiunea Punjab. Este servita, de obicei, cu unt si o garnitura de muraturi, ceapa sau iaurt. Are un continut scazut de calorii. Se asociaza perfect cu orice tip de mancare indiana!

4. Pui Tandoori. Continuam periplul printre minunatiile culinare din India, cu un produs perfect pentru pranz si cina. Reteta a fost creata in provincia Punjab. Puiul este marinat in iaurt si condimente, apoi se prajeste intr-un tandoor( un cuptor special de lut). Aceasta mancare a devenit populara in intreaga lume, fiind servita cu ceapa si alte legume. Cat despre cuptorul tandoor , trebuie sa stiti ca a fost inventat in anul 2600 i.Hr. in Rajasthan! Datorita gurii sale uriase, cuptorul poate mentine caldurapentru o perioada lunga de timp fara a fi nevoie de combustibil suplimentar. Asadar, un instrument excelent de gatit, care mai aduce si economie!

5. Masala Dosa are o multime de variatii in India . Reprezinta un mic dejun sau o gustare buna. Se face din orez, linte, cartofi, ghee, alte condimente si legume. Textura este crocanta. in interior se pot folosi o multime de umpluturi. Cand e servit simplu, produsul se numeste dosa simpla. Este servita, de obicei, cu chutney si sambar. Masala Dosa are o multime de povesti, cea mai cunoscuta fiind cea legata de regele Mysore. Se spune ca acesta a gazduit o petrecere uriasa pentru oameni. Dupa ce evenimentul s-a incheiat, regele, observand ca a ramas multa mancare, a chemat bucatarii si le-a cerut sa umple dosa simpla cu resturile de cartofi si mirodenii.

6. Samosas sunt ca niste placintele fie coapte, fie prajite, in functie de preferinte. Se umplu cu diferite condimente si ingrediente, cum ar fi cartofi, mazare, ceapa si alte legume. Reprezinta o gustare grozava sau o garnitura, mancandu-se cu mana. Forma samosas difera in functie de regiune. Cuvantul samosa e derivat din cuvantul hindi care inseamna patiserie triunghiulara. Acest rasfat culinar poate fi gasit in toata India , la magazinele alimentare si chiar si la vanzatorii ambulanti.

7. Dal tadka e o supa din linte si alte condimente. Se consuma cu paine si alte adaugiri. Fiind inovatori in bacatarie, indienii creeaza tot felul de combinatii noi pentru dal tadka. Gustul extraordinar e obtinut , insa, cu multa truda: supa se gateste ore intregi , perioada in care se adauga diverse condimente. Dal tadka provine din Punjab.

8. Biryani e facut din orez, carne de vita, miel si pui. Printre ingrediente se mai afla: condimente, sosuri speciale, legume si iaurt. Aceasta masa este potrivita buna pentru un festin, fiind preparata, de obicei, la ocazii importante. Biryani este o mancare bine-cunoscuta in intreaga lume. Provine din cuvantul persan care inseamna prajit inainte de gatit. Procesul de preparare este uluitor. Este nevoie de concentrare si rabdare pentru a crea aceasta masa delicioasa.

9. Pani Puri este o paine rotunda, crocanta, cu o coaja subtire. De obicei, Pani Puri este gaurita si umpluta cu cartofi, mirodenii si alte legume. Apoi, painea e scufundata intr-un amestec lichid special facut din chutney, masala, ceapa, condimente si alte legume.

10. Masala Chai. Iata si singura bautura de pe aceasta lista! Masala Chai este bautura favorita a indienilor de pretutindeni. Vorbim despre un ceai special, creat din ceai negru, ierburi si condimente. A servi Masala chai nu este doar un rasfat, ci si un spectacol, deoarece unii comercianti isi arata pe loc abilitatile de preparare. Bineinteles, ceaiul nu este doar gustos si sanatos, ci are si un miros foarte parfumat.

11. Naan este un fel de lipie servita ca garnitura. Se coace sau se prajeste, avand printre ingrediente iaurt, faina de grau, drojdie si alte condimente. Se poate gati intr-o multitudine de texturi in tandoor sau prin prajire.

12. Mattar Paneer reprezinta o tocanita servita la cina. Contine curry, mazare, un sos pe baza de rosii, masala, condimente si alte legume. Tocanita poate fi servita cu orez sau naan. E o mancare grea, asa ca trebuie consumata cu atentie.

13. Pui Tikka Masala. Acest preparat este faimos in intreaga lume. Contine pui, condimente, legume, ardei si smantana. Se serveste, de obicei, cu naan sau orez(ambele). Reteta poate varia: un bucatar poate adauga mai multa masala, in timp ce altul poate reduce cantitatea de masala. Acest fel de mancare a fost creat in 1970 de un bucatar care si-a multumit clientul prin incorporarea sucului de rosii in tikka de pui.

Citeste si: Condimente. Cum sa faci GARAM MASALA

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Bucataria indiana este binecunoscuta pe intreg Mapamondul, datorita combinatiei unice de condimente si arome. Spiritul culinar al...
Ai scapat sare multa in mancarea preferata? Nu te enerva si nici nu arunca alimentele deja gatite!...
Merita sa gatesti carne congelata? Raspunsul este da, daca te afli in criza de timp sau daca...