Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Aceasta prajitura aromata poate fi preparata in orice sezon datorita faptului ca ingredientele din care este compusa se gasesc oricand.
Aceasta prajitura aromata poate fi preparata in orice sezon datorita faptului ca ingredientele din care este compusa se gasesc oricand.
Pentru cei care adora prajiturile cu fructe uscate, bogate in uleiurile eterice, bavarezul de alune constituie desertul adecvat.
Ingrediente:
1/2 litru lapte,
6 oua, 200 grame zahar,
6 foi gelatina,
o lingurita fecula,
vanilie,
350 grame frisca,
o lingura de fructe zaharate (facultativ),
150 grame alune prajite.
Mod de preparare:
Se pun intr-o cratita smaltuita, laptele, ouale, zaharul, vanilia, gelatina spalata in apa rece si o lingurita de fecula, dizolvata cu putina apa rece.
Se adauga in compozitie alunele prajite, curatate de pielita (dupa ce au fost prajite, se freaca cu un servet aspru) si sfaramate.
Se bate compozitia putin cu furculita, apoi se amesteca mereu cu lingura pana incepe compozitia sa fiarba.
Se tine pe foc potrivit, avand grija sa nu se taie. Se amesteca mereu, iar cand crema incepe sa se prinda pe lingura, se da la o parte, se strecoara intr-un castron si se mai vantura de cateva ori, ca sa nu prinda pielita deasupra.
Cand s-a racorit, se amesteca usor cu frisca batuta fara zahar.
Se toarna compozitia intr-o forma de tabla cu o gaura la mijloc, udata cu apa.
Se da la gheata cel putin doua ore. Se rastoarna si se umple golul din mijloc cu frisca batuta cu zahar vanilat.
In compozitie se pot pune fructe zaharate, taiate marunt, stropite cu rom si tinute astfel o jumatate de ora.
Mod de servire:
Bavarezu cu alune poate fi servit inclusiv la o zi festiva insotit de o cupa de sampanie, de vin dulce, cum ar fi Grasa de Cotnari sau suc.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.