Afla cum se face bavarezul de zahar ars

Afla cum se face bavarezul de zahar ars

O prajitura aromata cu zahar este bavarezul de zahar ars.

Ingrediente:

1/2 litru lapte,
250 grame zahar,
6 oua,
6 foi gelatina,
o lingurita fecula,
vanilie.

Mod de preparare:

1

Se ard intr-o cratita mica 150 grame zahar, astfel incat sa nu se inchida prea tare la culoare si se sting cu o lingura, doua de apa fierbinte.

2

Se pun intr-o cratita smaltuita laptele, ouale, 100 grame zahar, vanilie, o lingurita de fecula (sau de faina), zaharul ars si gelatina spalata cu apa rece.

3

Se bate compozitia putin cu furculita, apoi se amesteca mereu cu lingura pana incepe compozitia sa fiarba.

4

Se tine pe foc potrivit, avand grija sa nu se taie. Se amesteca mereu, iar cand crema incepe sa se prinda pe lingura, se da la o parte, se strecoara intr-un castron si se mai vantura de cateva ori, ca sa nu prinda pielita deasupra.

5

Cand s-a racorit, se amesteca usor cu frisca batuta fara zahar.

6

Se toarna compozitia intr-o forma de tabla cu o gaura la mijloc, udata cu apa. Se da la gheata cel putin doua ore.

7

Se rastoarna si se umple golul din mijloc cu frisca batuta cu zahar vanilat.

Facultativ:

In compozitie se pot pune fructe zaharate, taiate marunt, stropite cu rom si tinute astfel o jumatate de ora.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Aceasta prajitura aromata poate fi preparata in orice sezon datorita faptului ca ingredientele din care este compusa...
Crema de zahar ars este una dintre prajiturile care ne-au facut deliciul copilariei. Mai jos aveti ingredientele...
O reteta fresh numai buna de preparat iarna este bavarezul de portocale cu frisca. Ingrediente: coaja...