Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
O prajitura aromata cu zahar este bavarezul de zahar ars.
O prajitura aromata cu zahar este bavarezul de zahar ars.
Ingrediente:
1/2 litru lapte,
250 grame zahar,
6 oua,
6 foi gelatina,
o lingurita fecula,
vanilie.
Mod de preparare:
Se ard intr-o cratita mica 150 grame zahar, astfel incat sa nu se inchida prea tare la culoare si se sting cu o lingura, doua de apa fierbinte.
Se pun intr-o cratita smaltuita laptele, ouale, 100 grame zahar, vanilie, o lingurita de fecula (sau de faina), zaharul ars si gelatina spalata cu apa rece.
Se bate compozitia putin cu furculita, apoi se amesteca mereu cu lingura pana incepe compozitia sa fiarba.
Se tine pe foc potrivit, avand grija sa nu se taie. Se amesteca mereu, iar cand crema incepe sa se prinda pe lingura, se da la o parte, se strecoara intr-un castron si se mai vantura de cateva ori, ca sa nu prinda pielita deasupra.
Cand s-a racorit, se amesteca usor cu frisca batuta fara zahar.
Se toarna compozitia intr-o forma de tabla cu o gaura la mijloc, udata cu apa. Se da la gheata cel putin doua ore.
Se rastoarna si se umple golul din mijloc cu frisca batuta cu zahar vanilat.
Facultativ:
In compozitie se pot pune fructe zaharate, taiate marunt, stropite cu rom si tinute astfel o jumatate de ora.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.