Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Aceasta reteta cu fructe se prepara similar cu merele in aluat, cu mentiunea ca in loc de mere se folosesc caise.
Aceasta reteta cu fructe se prepara similar cu merele in aluat, cu mentiunea ca in loc de mere se folosesc caise.
Ingrediente:
12 caise mari,
2 linguri rom,
o lingura zahar.
Aluatul se prepara la fel ca la reteta de mere prajite in aluat.
Mod de preparare:
Se aleg caise frumoase, nu prea coapte.
Se taie in doua, se coate samburele. Se pun intr-un castron cu doua linguri de rom si doua linguri de zahar. Se tin astfel o ora.
Se pune o ceasca de faina intr-un castron.
Se face loc la mijloc, se toarna o ceasca de lapte sau de apa, galbenusurile, uleiul, sare. Se amesteca bine pentru a nu se forma cocolosi.
Se lasa apoi sa se odihneasca cel putin o ora. Numai cu cateva minute inainte de a praji caisele, se adauga in aluat cele doua albusuri batute spuma. Se scurg feliile de caise de zeama pe care au lasat-o, se moaie in aluatul ce trebuie sa fie potrivit de gros ca sa le acopere bine.
Se pun apoi la prajit in untura multa si foarte fierbinte. Se rumenesc pe ambele parti.
Mod de servire:
Se servesc indata ce sunt gata. Se presara cu zahar vanilat.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.