Afla cum se prepara caisele prajite in aluat

Afla cum se prepara caisele prajite in aluat

Aceasta reteta cu fructe se prepara similar cu merele in aluat, cu mentiunea ca in loc de mere se folosesc caise.

Ingrediente:

12 caise mari,
2 linguri rom,
o lingura zahar.

Aluatul se prepara la fel ca la reteta de mere prajite in aluat.

Mod de preparare:

1

Se aleg caise frumoase, nu prea coapte.

2

Se taie in doua, se coate samburele. Se pun intr-un castron cu doua linguri de rom si doua linguri de zahar. Se tin astfel o ora.

3

Se pune o ceasca de faina intr-un castron.

4

Se face loc la mijloc, se toarna o ceasca de lapte sau de apa, galbenusurile, uleiul, sare. Se amesteca bine pentru a nu se forma cocolosi.

5

Se lasa apoi sa se odihneasca cel putin o ora. Numai cu cateva minute inainte de a praji caisele, se adauga in aluat cele doua albusuri batute spuma. Se scurg feliile de caise de zeama pe care au lasat-o, se moaie in aluatul ce trebuie sa fie potrivit de gros ca sa le acopere bine.

6

Se pun apoi la prajit in untura multa si foarte fierbinte. Se rumenesc pe ambele parti.

Mod de servire:

Se servesc indata ce sunt gata. Se presara cu zahar vanilat.

Etichete: caise, caise prajite, aluar

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Iti plac fructele, in special caisele? Daca da, afla ca le poti consuma in stare naturala sau...
Caisele se coc in mijlocul verii, in Romania, dar pot fi gasite in orice perioada a anului...
Legumele si fructele sunt un izvor de sanatate, indiferent in ce sezon le consumi. Vara, majoritatea acestor...